Dan odprtih vrat matične šole OŠ Ivana Cankarja Ljutomer

Na ta dan so posamezni oddelki šole, pod vodstvom svojih razredničark, izpeljali tehnični in naravoslovni dan dejavnosti, na temo trajnostnega razvoja

Nuša Novak, torek, 14. april 2015 ob 09:251
Dan odprtih vrat OŠ Ivana Cankarja Ljutomer

Dan odprtih vrat OŠ Ivana Cankarja Ljutomer

Pomlad se s hitrim tempom prebuja in sedaj je ravno pravi čas, da prebudimo tudi mi svoje pridne roke in prevetrimo svoje utrujene možgančke ter se lotimo dela na svežem zraku, ki še prav posebej vključuje delo na vrtu in urejanje okolice.

Tudi na matični šoli OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, smo imeli v soboto, 11. aprila 2015, Dan odprtih vrat oziroma delovni dan za učence in učitelje, katerim so se pridružili tudi številni starši, brez katerih učencem in zaposlenim, v tako kratkem času ne bi uspelo uresničiti zadanih ciljev.

Na ta dan so posamezni oddelki šole, pod vodstvom svojih razredničark, izpeljali tehnični in naravoslovni dan dejavnosti, na temo trajnostnega razvoja.

Vodstvo šole v sodelovanju z učiteljskim timom, pod vodstvom strokovnjaka in zunanjega sodelavca Tomislava Gjerkeša, se je odločilo, da smo pričeli s spomladanskim urejanjem šolske okolice ter z grajenjem učilnice na prostem, ki bo omogočala izkustveno učenje in raziskovanje v naravnem okolju.

Na prečudovito sončno in toplo sobotno dopoldne, smo se zbrali na šolskem dvorišču šole ob 9.00 uri, kjer je ravnateljica Darja Kosič Auer najprej na kratko predstavila aktivnosti, ki so v zvezi s permakulturnim vrtom in urejanjem okolice, potekale v minulem času. Izpostavila in predstavila pa je predvsem številne aktivnosti, ki bi se naj odvijale na dan odprtih vrat in so trajale nekje do 13.00 ure.

Učenci, učitelji in starši, smo hitro zavihali rokave in pričeli z delom. Urejali in zasajali smo okolico šole, uredili smo poti od šole do vrta vključno s stopnicami proti vrtu, naredili smo zaboje za kompostiranje in kompostiranje z mikroorganizmi, vrtni stolp, hotel za žuželke, učilnico v naravi, krmilnice in valilnice za ptičke, pitnike za ptice, hotel za ježa, uredili smo tudi permakulturni šolski vrt, visoke grede na brežini, pripravili listnik, uredili čebelarsko učno pot in še marsikaj drugega.

Dejavnosti posameznih oddelkov so bile zelo raznolike in pestre, hkrati pa so vsem sodelujočim, še posebej seveda učencem, omogočale veliko zabavnih in poučnih dogodivščin ter ročnih spretnosti pri skupnem delu.


Več v Kultura in izobraževanje