Tokrat z igralcem manj do zmage

Avto Rajh Ljutomer - Grad 3:1 (1:0)

Prlekija-on.net, torek, 14. april 2015 ob 10:03
Avto Rajh Ljutomer - Grad

Avto Rajh Ljutomer - Grad

V soboto, 11. aprila, sta se v 17. krogu 3. SNL - vzhod, v Ljutomeru pomerili domača ekipa Avto Rajh Ljutomer in Grad. Če Ljutomeru na prejšnji tekmi proti Nafti ni uspelo zmagati z igralcem več, jim je tokrat to proti drugouvrščeni ekipi lestvice, uspelo z igralcem manj. Grad je namreč v Ljutomeru padel s 3:1, kljub temu, da je Ljutomer že od 2. minute naprej igral z igralcem manj.

Že po nekaj uvodnih podajah je ekipa Ljutomera ostala brez igralca. V 2. minuti je namreč Miha Rakovec za prekršek v čisti situaciji dobil rdeč karton, tako da so domačini tekmo nadaljevali z desetimi igralci. Sledile so krizne minute Ljutomera, kjer so si igralci Grada priigrali kar nekaj lepih priložnosti za zadetek, a je domača mreža ostala nedotaknjena. Nato je v 14. minuti sledilo presenečenje, ko je Ljutomer po protinapadu zadel za vodstvo z 1:0. Žogo je po podaji Primoža Paniča v mrežo pospravil Patrick Jelen. Sledili so jalovi napadi tako na eni kot na drugi stran, tako da je rezultat do polčasa ostal nespremenjen.

V drugem polčasu so gostje poskušali doseči zadetek, a je obramba Ljutomera odbila vse napade. Borbena igra ljutomerskih nogometašev se je nato izplačala v 60. minuti, ko so povišali vodstvo. Zadetek je dosegel Panič, po podaji Luke Ciglariča. Nato so spet sledile krizne minute Ljutomera, kar so gostje tokrat znali izkoristiti v 75. minuti, ko je po zmedi v domači obrambi zadetek dosegel Nikolas Buček Huber. Le pet minut pozneje pa so domači igralci spet povišali vodstvo. V 80. minuti je po podaji iz kota zadel Luka Kotnik in tako postavil končni izid srečanja 3:1.

To je bila deveta zmaga Ljutomera v tej sezoni, na lestvici pa trenutno zasedajo peto mesto. Ljutomer sedaj čakajo tri težka gostovanja v šestih dneh. V nedeljo gostujejo v Beltincih, nato v sredo, 22. aprila v Rakičanu, čez tri dni pa jih čaka še gostovanje pri prvi ekipi lige, v Odrancih.

Avto Rajh Ljutomer - Grad 3:1 (1:0)
100; Jelen 14., Panič 60., Kotnik 80.; Buček 75.
RK: Rakovec 2.

Avto Rajh Ljutomer: Karlovčec, Kotnik, Rakovec, Munda, Markovič, Kardinar, Bogdan, Podgorelec (89./Novak), Jelen (66./Semenič), Panič (85./Majerič), Ciglarič; trener: Mario Hošpel

Grad: Klemenčič, Banfi, Ribaš (81./Keglevič), Krpič, Buček Huber, Stošić, Škafar, Lazarevič, Tompa, Huber, Sagadin; trener: Evgen Sapač

Ostale tekme:
Črenšovci - Čarda 1:1 (1:0)
Serdica Kl.Šinko - ND Lušt Beltinci 0:3 (0:2)
NŠ Mura - Nafta 1903 0:1 (0:0)
Tromejnik G-Sukič - ŠNK Bakovci 2:1 (1:0)
Bistrica - Odranci 0:4 (0:3)
Turnišče - Rakičan Metropol Kav. 3:2 (1:1)


Več v Šport