Mladi preverjali znanje o Rdečem križu

Devetič območno tekmovanje OŠ o RK v Gornji Radgoni

Filip Matko, torek, 14. april 2015 ob 23:13
Devetič območno tekmovanje OŠ o RK v Gornji Radgoni

Devetič območno tekmovanje OŠ o RK v Gornji Radgoni

Na sedežu RKS - Območnega združenja Gornja Radgona je v torek, 14. aprila, potekalo 9. območno tekmovanje osnovnošolskih ekip v znanju teorije in prakse najstarejše svetovne humanitarne organizacije, o Rdečem križu in prvi pomoči.

Sodelovalo je šest ekip s petih osnovnih šol (Apače, Negova, Sveti Jurij ob Ščavnici, Gornja Radgona in Radenci), ki jih je ob 11. uri pozdravila predsednica gornjeradgonskega RK Silva Vračko, za njo še sekretarka Katja Makovec, a pravila tekmovanja je razložila vodja tekmovanja Davorka Makovec. Šestčlanske ekipe osnovnošolk in osnovnošolcev so najprej 35 minut reševale test (A in B, vsakega po trije tekmovalci), nato pa je sledilo praktično delo na treh delovnih točkah. Na prvi delovni točki sta bili dve poškodovanki: ena po ugrizu psa, a druga z dvema poškodbama po prometni nesreči; na drugi delovni točki je bila ena poškodovanka v nezavesti, druga pa z zlomljeno ključnico; na tretji delovni točki pa dve poškodovanki s hudimi opeklinami. Praktično oskrbo poškodovanih so ocenjevali: spec. medicine dela Lidija Žinkovič, upokojena stomatologinja Marija Kuzma, dipl. babica Tanja Borko, dipl. med. sestra Dragica Lipnik in dipl. zdr. tehnik Tomaž Rantaša.

Po opravljenem praktičnem delu je bila razglasitev rezultatov. V skupnem seštevku teoretičnega in praktičnega dela tekmovanja je zmagala ekipa OŠ Gornja Radgona A pred ekipo OŠ dr. Antona Trstenjaka Negova ter pred ekipo OŠ Gornja Radgona B. Ostale ekipe (OŠ Apače, OŠ Radenci in OŠ Sveti Jurij ob Ščavnici) so se uvrstile na četrto mesto. Zmagovalna ekipa OŠ Gornja Radgona A bo nastopila prihodnjo sredo, 22. aprila, v Gornji Radgoni na regijskem tekmovanju Pomurja, kjer se bo pomerila z najboljšo ekipo iz RKS - Območno združenje Ljutomer.


Več v Kultura in izobraževanje