Športne igre v okviru Nitk prijateljstva

Šolarke in šolarji OŠ Radenci na obisku v DOSOR-ju

Filip Matko, četrtek, 16. april 2015 ob 11:40
Športne igre v DOSOR-ju

Športne igre v DOSOR-ju

Tradicionalni projekt »Nitke prijateljstva«, ki ga izvajajo učenke in učenci Osnovne šole Radenci v sodelovanju z DOSOR-jem, Domom starejših občanov Radenci, je bil v sredo, 15. aprila popoldne, športno obarvan.

Pod vodstvom koordinatorice projekta Sandre Prelog in njene spremljevalke Tadeje Slavič, so se medgeneracijskega srečanja udeležile devetošolke (Nina Pintarič, Larisa Černela in Miša Majerič) ter osmosošolke in osmošolci (Tajda Hežet, Neža Ros, Nina Kofalt, Laura Mikl, Jaka Ajlec ter Ajda in Blažka Bojnec). V DOSOR-jevi domski telovadnici v kletnih prostorih so se s stanovalkami in stanovalci »pomerili« na mini turnirju v namiznem tenisu, odbojki, metih na koš ter pikadu, kjer je sodelovala stanovalka z 90 leti. Končni rezultat na posameznih igriščih sploh ni bil pomemben, pomembno je bilo medgeneracijsko druženje in zabava.

Skupina DOSOR-jevcev (Anita Kranjec, Klaudija Zemljič, Nataša Ploh, Jasmina Štandeker in Slavko Vrzel), ki je pripravila in brezhibno izvedla tokratni športni mini turnir, pripravi vsaj eno zanimivo prireditev mesečno. Tako so v mesecu februarju izvedli Valentinov ples, minuli mesec pa zelo odmevni Dan za spremembe.


Več v Šport