Prespana noč v vrtcu? Zakaj pa ne.

Otroci so v vrtcu Sonček Sv. Jurij ob Ščavnici preživeli dan in noč

Prlekija-on.net, četrtek, 16. april 2015 ob 14:41
Noč v vrtcu Sonček

Noč v vrtcu Sonček

10. april, je bil tisti dan, ki ga je večina pričakovala že vso leto. Veliko otrok se je tega dne zelo veselilo, nekaj jih je bilo skeptičnih, veliko več zaskrbljenosti kot otroci, pa so pokazali njihovi starši… preživeli so dan in noč v vrtcu.

Predšolski otroci vrtca Sonček Sv. Jurij ob Ščavnici, so že zjutraj ob prihodu bili ponosni na svoje nahrbtnike iz katerih so mimogrede potegnili kakšno oblačilo ali igračo, ki so jo želeli pokazati svojim prijateljem. Kasneje so se v jutranjem krogu pogovorili z vzgojiteljicami o dogajanju čez dan in noč. Otroci so bili neučakani.

Popoldanski program se je pričel okrog 15. ure, ko so si otroci najprej ogledali nekaj zabavnih risank. Takoj po 16. uri je sledil pohod v vrtec, kjer so odložili prtljago ali nahrbtnike. Zatem pa so se odpravili na dolg pohod. Pot jih je vodila po stranski cesti Blaguša, kamor so s seboj vzeli tudi okrepčilo: malico in pijačo. Otroci so se na travniku počutili kot na pikniku, se sprostili, se sončili… saj je bilo vreme zelo naklonjeno s svojim brezvetrjem in toplimi sončnimi žarki. Med potjo so v gozdu naleteli še na pismo in s tem opravili še orientacijski pohod za Mali sonček. Otroci so se namreč morali orientirati po medvedovih šapah ter izpolnjevati naloge. Za nagrado so na koncu prejeli medalje, na katere so bili izredno ponosni. Ob vrnitvi v vrtec so bili otroci vidno izčrpani in hrenovke, ki sojih dobili za večerjo, so jim zelo teknile. Sledila je igra do umivanja, tuširanje, umivanje zob ter preoblačenje v pižame. Velika večina otrok je pri umivanju in oblačenju že pokazala samostojnost, vendar so pri popravljanju in zlaganju še potrebovali pomoč. V večernem krogu je vsak od otrok prikazal svojo igračko za spanje in povedal nekaj o njej. Ko so bili otroci urejeni pa se je zgodil pižama parti. Ura je bila že nekaj čez 22., ko je velika večina obnemogla, zato je bilo potrebno pripraviti ležalnike, otroci pa so se odločili, na katerem bodo noč preživeli. Nekaj otrok je pokazalo domotožje, vendar je kljub temu noč minila mirno.

V vrtcu pa je postalo spet živahno v soboto zjutraj takoj po 6. uri. Otroci so vstajali nasmejani, takoj ko so bili vsi prebujeni pa so priredili še boj z blazinami. Ob 7. uri je otroke že pričakal zajtrk. Otroci pa so že komaj čakali, da pridejo po njih starši.

Tako je minila skupna nepozabna noč v vrtcu in z njo so otroci dokazali, da so pripravljeni na tridnevno bivanje na Pohorju v začetku meseca maja.


Več v Najmlajši