Ljutomer preletaval vojaški helikopter

Na območju vojašnice Murska Sobota in vadišča Berek je potekalo usposabljanje pripadnikov 10. pehotnega polka 1. brigade

Prlekija-on.net, petek, 17. april 2015 ob 11:05
Vojaški helikopter nad Ljutomerom

Vojaški helikopter nad Ljutomerom

Ta teden je Ljutomer večkrat preletel vojaški helikopter, kar so verjetno opazili številni prebivalci Ljutomera in okolice. Nekaj se jih je obrnilo na nas, z vprašanji za kaj gre, a ker tudi sami nismo imeli o tem informacij, smo se obrnili na Slovensko vojsko za pojasnila.

Simon Korez, tiskovni predstavnik Slovenske vojske nam je povedal, da je v torek, 14. in v sredo, 15. aprila na območju vojašnice Murska Sobota in vadišča Berek potekalo usposabljanje pripadnikov 10. pehotnega polka 1. brigade. "Pehotna četa iz vojašnice Generala Maistra iz Maribora se je v dopoldanskem času (1. dan 10.-13. ure in 2. dan 9.-12. ure) urila v navajanju helikopterja Cougar, označevanju in zavarovanju pristajalnega mesta, vkrcavanju/izkrcavanju ter v postopkih helikopterske medicinske evakuacije poškodovanca. Za potrebe usposabljanja je bil med vojašnico in vadiščem vzpostavljen zračni most, katero razdaljo helikopter preleti v manj kot minuti", nam je ob tem pojasnil Korez.

"V torek, 14. aprila, je na območju vojašnice Murska Sobota potekalo tudi usposabljanje oddelka pripadnikov, ki odhajajo na mednarodno operacijo in misijo. Pripadniki so v vojašnici opravili samo vkrcanje v helikopter Bell 412 in odleteli na drugo lokacijo v smeri Koroške", nam je še navedel Korez ter dodal, da se ob tem morebitnim prizadetim tudi opravičujejo za povzročanje hrupa in njihovo vznemirjanje.

Spodaj si lahko ogledate kratek video posnetek preleta helikopterja nad Ljutomerom.


Več v Zanimivosti