Noctiferia pred odhodom na Kitajsko stresla še Mursko Soboto

Zadnji zvočni in vizualni udar prvakov domače metalske scene, Noctiferia, pred odhodom na azijski kontinent, družbo pa so jim delali še domači The Equasion in ljubljanski Dekadent

Prlekija-on.net, sobota, 18. april 2015 ob 13:08
Noctiferia

Noctiferia

V petek, 17. aprila, se je v Čili baru v Murski Soboti odvil zvočni in vizualni udar prvakov domače metalske scene, zasedbe Noctiferia. To je bil zadnji nastop na domačih tleh predstavitvene turneje albuma PAX, saj se konec aprila namreč odpravljajo v tujino.

A tokrat se ne podajajo na turnejo po Evropi, temveč se kot prvi predstavnik slovenske metalske ustvarjalnosti odpravljajo na turnejo na Kitajsko. Tam bodo med 29. aprilom in 11. majem nastopili na osmih koncertih ter širili sporočilo aktualnega albuma. Težkokategorni sekstet Noctiferie tvorjio Gianni Poposki, Igor Nardin, Uroš Lipovec, Mathias Gergeta, Roman Fileš in Damjan Tomoski.

Za otvoritev metalskega večera so poskrbeli prekmurski instrumentalni progresivci The Equasion (ki smo jih žal zamudili), kot druga predskupina pa je nastopila ljubljanska atmosferična black metal zasedba Dekadent, ki je prav te dni izdala četrto studijsko ploščo Veritas. Vodja skupine Dekadent, Artur Felicijan, ki je bil nekoč član Noctiferie, se jim je tokrat pridružil tudi na odru ter z njimi odpel eno izmed klasik Noctiferie - Fond of Lies, ki jo najdemo na njihovem prelomnem albumu Per Aspera, pri katerem je Felicijan sodeloval.


Več v Družabno