Nedeljski koncert v Binkoštni cerkvi Nuskova

Mešani pevski zbor »Maranata« je vsekakor treba slišati

Filip Matko, torek, 21. april 2015 ob 09:58
Nedeljski koncert v Nuskovi

Nedeljski koncert v Nuskovi

V okviru praznovanje občinskega praznika v Občini Rogašovci na Goričkem v Prekmurju je v dvorani Binkoštne cerkve v Nuskovi bilo v nedeljo, 19. aprila popoldne, skoraj pretesno. Tamkajšnji mešani pevski zbor »Maranata« je namreč pripravil koncert duhovnih pesmi, ki sta se ga udeležila tudi dva župana: Edvard Mihalič iz Občine Rogašovci ter Drago Vogrinčič iz Občine Cankova.

Uvodne duhovne pesmi je zapel otroški zborček, ki mu je dirigirala Danijela Hajdinjak, temu pa je sledil moški kvartet: Damir Sijanta, Gabrijel Vouri, Gregor Vouri in Jonatan Vouri, kjer se je kot solist predstavil Damir Sijanta. Istočasno s pesmijo, kjer se je kvartetu pridružil še mešani pevski zbor, so otroci izvedli dramski prizor iz časov križanja Jezusa.

Sledil je osrednji koncert mešanega pevskega zbora »Maranata«, ki ga kot zborovodkinja vodi Nada Kisilak Vouri. Zapeli so duhovne pesmi Michaela W.Smitha, Dona Wyrtzena, Jonasa Myrina, Matta Redmana, Roberta Lowry-ja, Andrae Croucha, Charlotte Elliot, Elisha A. Hoffmana, Stuarta K. Hine-a. Nastop zbora so spremljali glasbeniki: za klavirjem David Kisilak, ob bobnih Simon Kuzmič, z bas kitaro Damir Sijanta ter violinistka Doris Grajner. Kot vokalni solisti pa so ob pevkah in pevcih zbora nastopili: Danijela Hajdinjak, Nada Kisilak Vouri ter pastor Binkoštne cerkve Nuskova Franc Vouri. Zboru »Maranata« se je ob pesmi Larry-ja Dempsei-ja pridružil še otroški zborček.

Od pesmi do pesmi je nedeljski pevski popoldan kot povezovalka program v Binkoštni cerkvi Nuskova vodila Tamara Sijanta, ob zahvali za odličen koncert pa je župan Občine Rogašovci, Edvard Mihalič, izročil šopke cvetja zborovodkinji Nadi Kisilak Vouri in dirigentki Danijeli Hajdinjak. Po koncertu je v lepem nedeljskem popoldnevu sledilo druženje vseh s pogostitvijo pred verskim poslopjem v Nuskovi.


Več v Kultura in izobraževanje