V Gornji Radgoni pripravili dogodek varne vožnje za motoriste

Program dogajanja so dodatno popestrili gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Gornja Radgona, kateri so prikazali reševanje ponesrečenca iz osebnega vozila v primeru hujše prometne nesreče

Prlekija-on.net, torek, 21. april 2015 ob 14:14
Varna vožnja za motoriste v Gornji Radgoni

Varna vožnja za motoriste v Gornji Radgoni

V nedeljo, 19. aprila, je podjetje REGI-VO registracije vozil d.o.o. katero ima poslovni enoti v Ljutomeru in Gornji Radgoni organiziralo varno vožnjo za motoriste na parkirišču podjetja Reflex d.o.o. Pri organizaciji so sodelovali REGI-VO registracije vozil d.o.o., podjetji REFLEX d.o.o. in AVTOTIM Tadej Lukač s.p. prodaja vozil iz Radencev ter okoliški motoristični klubi.

Pri izvedbi prireditve so sodelovali PU Murska Sobota, PGD Gornja Radgona in reševalci Zdravstvenega doma Gornja Radgona. Na prireditvi se je zbralo okrog 120 motornih koles iz različnih koncev severovzhodnega dela Slovenije, kar kaže na veliko zanimanje voznikov za tovrstne prireditve v našem delu Slovenije.

Program dogajanja so dodatno popestrili gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Gornja Radgona, kateri so prikazali reševanje ponesrečenca iz osebnega vozila v primeru hujše prometne nesreče, ko je ponesrečenec  ukleščen v vozilo. Pri prikazu je sodelovalo vrhunsko gasilsko vozilo, katero je namenjeno reševanju v tunelih. Prikazali so tudi kako pravilno imobilizirati ponesrečenca in mu nuditi prvo pomoč, ob taki nezgodi.

Reševalci Zdravstvenega doma Gornja Radgona, so sodelovali pri prikazu reševanja ponesrečenca iz osebnega vozila. Prikazali so tudi kako postopati ob nezgodi voznika motornega kolesa, kdaj in kako pravilno odstraniti čelado ponesrečencu in mu nuditi pravilno prvo pomoč.

Policisti so pripravili kratko predavanje o prometni vzgoji in varnosti udeležencev v cestnem prometu ter podali informacije o prometnih nezgodah v naši regiji. Postavili so spretnostni poligon na katerem so prikazali slalom, izogibanje ovir, zaviranje in osmico. Spretnostni poligon so lahko preizkusili tudi prisotni motoristi. Policisti pa so prinesli s sabo tudi nekaj povečanih fotografij, na posebej izdelanih tablah, iz hujših prometnih nesreč v Pomurju, v katerih so bili udeleženi motoristi.

Na koncu se je večina zbranih motoristov odpravila na kondicijsko vožnjo, sledila je pogostitev udeležencev s prigrizkom in brezalkoholno pijačo.

Dokaj mlado podjetje REGI-VO registracije vozil d.o.o. se je za projekt Varna vožnja za motoriste odločilo, ker sodeluje z okoliškimi motorističnimi klubi in skrbi za osveščenost udeležencev v cestnem prometu.


Več v Kultura in izobraževanje