Srečanje motoristov, blagoslov vozil in panoramska vožnja po pomurski ravnici

Ekumensko srečanje motoristov z dobrodelno noto

Jože Žerdin, sobota, 25. april 2015 ob 21:25
Ekumensko srečanje motoristov

Ekumensko srečanje motoristov

Evangeličanska cerkvena občina Murska Sobota in rimokatoliška cerkev sta skupaj pripravili v soboto, 25. aprila, otvoritveno srečanje motoristične sezone z blagoslovom motoristov in njihovih motorjev. Šlo je za drugo ekumensko srečanje motoristov. Rdeča nit srečanja je bila namenjena motoristom, da bi se varno vozili po cestah, da bi upoštevali druge udeležence v prometu, da bi njihova vožnja bila čim bolj varna in da bi bilo čim manj nesreč med motoristi.

Tokratno drugo ekumensko srečanje motoristov se je začelo v evangeličanski cerkvi Martina Luthra v Murski Soboti z ekumenskim bogoslužjem, kjer sta se z besedo in molitvijo obrnila na motoriste in jim zaželela čim več prevoženih varnih kilometrov po cestah. Bogoslužje in blagoslov sta opravila evangeličanski duhovnik Leon Novak in župnik župnije Kapela Frančišek Horvat, ki sta po božji službi opravila blagoslov motorjev in njihovih motoristov. Srečanja in blagoslova se je udeležilo lepo število motoristov, ki so bili za otvoritveno vožnjo primerno oblečeni. Po blagoslovu so se motoristi s spremstvom policije podali na drugo panoramsko vožnjo po pomurski ravnici.

Svoje motorje so prižgali in se od evangeličanske cerkve v Murski Soboti podali po ulicah mesta Murska Sobota, skozi Martjance, Moravske Toplice, Tešanovce, Bogojino, Gančane in nazaj v Mursko Soboti, kjer je na dvorišču cerkve potekalo dobrodelno srečanje. Ves zbrani izkupiček pa so motoristi iz celotnega Pomurja namenili za urgentni center Splošne bolnišnice Murska Sobota. Tudi po tej dobrodelni noti so ljudje spoznali motoriste, ki čutijo pripadnost do Pomurja, saj se zavedajo, da je vsako življenje še kako dragoceno, a poslej bo z blagoslovom njihova vožnja bolj varna.


Več v Družabno