V Dobrovniku hitra vožnja in hlapi bencina v zraku

Drugo državno tekmovanje s terenskimi vozili

Jože Žerdin, ponedeljek, 27. april 2015 ob 16:55
2. državno tekmovanje s terenskimi vozili

2. državno tekmovanje s terenskimi vozili

Društvo ljubiteljev terenskih vozil ARO Trnje v občini Črenšovci je v soboto, 25. aprila, na deponiji gramoznice Nograd pri Dobrovniku na posebnem pripravljenem poligonu za tekmovanje terenskih vozil pripravilo drugo državno tekmovanje v Off Road tekmovanju za letošnje leto. Tekmovalci so namreč tekmovali za prestižna mesta v dveh disciplinah in sicer v spretnostni vožnji in v tekmovanju Hard vozil.

Pri obeh disciplinah so vozniki s svojimi jeklenimi konjički morali pokazati veliko dirkalne sposobnosti, znanja, vzdržljivosti in spretnosti, kajti vožnja je potekala v dokaj zahtevnih pogojih, pa čeprav je bila proga lepo in solidno pripravljena so morali prevoziti vzpetine in ovinke, pri čemer se je za njimi valil mogočen dim od peska in zemlje, kar je dalo čar in težo tekmovanju.

Spretnostna vožnja je bila dolga 2.400 metrov, Hard proga pa 3.000 metrov. Ob tem so velikokrat morali uporabljati razne vitle in druge pripomočke, če je morebitno vozilo ostalo v zemlji. V prvi kategoriji v spretnostni vožnji je v borbi za lovoriko tekmovalo 12 tekmovalcev iz celotne Slovenije, v drugi kategoriji Hard vožnja pa je tekmovalo 12 ekip. Ob koncu so organizatorji najboljšim podelili pokale, priznanja in nagrade. Pri vseh vožnjah so tekmovalce pod budnim očesom spremljali sodniki vseh kategorij.

Ob lepem vremenu so številni obiskovalci uživali v spretnostni vožnji slovenskih terenskih vozil in njihovih tekmovalcev. Za obiskovalce je bilo nedvomno najbolj zanimivo in atraktivno, ko so začela vozila voziti na treh mestih in na vsako progo so se podala po štiri vozila naenkrat. Organizatorji so za drugo državno tekmovanje s terenskimi vozili kljub velikemu organizacijskemu zalogaju združili moči in tekmovanje spravili pod streho, od priprav, do priprave terena, same trase, zakoličenja, varnosti za vse tekmovalce in obiskovalce. Veliko breme je nosil predsednik Društva ljubiteljev terenskih vozil ARO Trnje Jože Sarjaš.


Več v Šport