Ribiški car je postal Milan Šinkovec iz Mote

Pri ribiškem domu na Moti je potekalo ribiško tekmovanje za izbor ribiškega carja

Jože Žerdin, ponedeljek, 27. april 2015 ob 17:25
Tekmovanje za izbor ribiškega carja

Tekmovanje za izbor ribiškega carja

Ribiška družina Ljutomer je v ponedeljek, 27. aprila, pripravila tradicionalno tekmovanje v ribolovu s plovcem za ribiškega carja Ribiške družine Ljutomer za letošnje leto, v turistični gramoznici pri ribiškem domu na Moti pri Ljutomeru. Ribiško tekmovanje je potekalo v dveh delih, pri čemer so mladi ribiči - mladinci in pionirji tekmovali v športni gramoznici, člani pa v »Siget« gramoznici. Pravila tekmovanja so bila v tem, da se je lovilo ujemi - spusti in sicer kdor je ujel najtežjo ribo.

Ribiči so na tekmovanju za izbor ribiškega carja lovili s plovcem. Pri ribolovu so uporabljali različne vabe na črve, kostne črve ali koruzo, iz vode so največ ulovili krape in babuške. Po končanem tekmovanju so razglasili rezultate tekmovanja in opravili svečano kronanje ribiškega carja za letošnje leto. Pri mladincih in pionirjih je tekmovalo 11 mladih ribičev, pri članih pa pet ribičev. Mladi ribiški car je postal Mitja Božič, ki je ujel 3350 gramov rib, drugi je bil Tine Tkalec s 2650 gramov rib, tretji pa Kimi Vičar, ki je ujel 2340 gramov rib, ki so prejeli pokale, ostali pa nagrade.

Najbolj slovesno pa je bilo, ko so okronali novega ribiškega carja Ribiške družine Ljutomer. Letos si je ta laskavi in prestižni naslov zaslužil ribič Milan Šinkovec doma iz Mote, ki je ribič že 40 let. Skupaj je ulovil 3520 gramov rib, drugi je bil Franc Cipot s 3200 gramov rib, tretji pa Anton Šalamun s 3170 gramov ulovljenih rib. Kronanje ribiškega carja sta opravila Jože Nemec, predsednik komisije za tekmovanje in Dušan Miholič, predsednik komisije za delo z mladimi ribiči. Novi ribiški car je bil odet v pelerino, prejel je tudi ribiško palico, pokal in prehodni pokal Ribiške družine Ljutomer, ostali tekmovalci pa so prejeli praktične nagrade.


Več v Družabno