Ljutomerski boksarji uspešni na 24. državnem prvenstvu

Državno prvenstvo je ponovno odraz dobrega dela članov in hkrati odličen zaključek sezone za mlad, vendar iz leta v leto uspešnejši, ljutomerski boksarski klub

Prlekija-on.net, torek, 28. april 2015 ob 16:24
24. državno prvenstvo v boksu

24. državno prvenstvo v boksu

Od 17. do 19. aprila se je v športni dvorani ptujske Gimnazije odvijalo že 24. državno prvenstvo za posameznike v boksu, ki so se ga udeležili tudi predstavniki Boks kluba Ljutomer.

Državnega prvenstva se je udeležilo kar 85 tekmovalcev iz vseh starostnih skupin, ki so zastopali 19 slovenskih klubov. Barve Ljutomera sta na letošnjem državnem prvenstvu zastopali dve tekmovalki in tekmovalca. Barbara Mavrič je v članski kategoriji do 64 kg osvojila srebrno medaljo. Mladinka Katarina Fras je v kategoriji do 54 kg osvojila zlato ter postala že drugo leto zapored državna prvakinja. Tadej Stajnko je kljub odlični borbi izpadel v boju za bronasto odličje v članski kategoriji do 91 kg. Tilen Stajnko si je v kadetski konkurenci do 66 kg ponovno priboril ter s tem potrdil lansko zlato odličje.

V sodniški vlogi se je državnega prvenstva že drugo leto zapored udeležil Marko Lačen. Kot trenerja pa sta ekipo pospremila Robert Kolarič in Petar Makovec.

Letošnje 24. državno prvenstvo je tako ponovno odraz dobrega dela članov in hkrati odličen zaključek sezone za mlad, vendar iz leta v leto uspešnejši, ljutomerski boksarski klub.


Več v Šport