V Radencih tradicionalno športno druženje

Slovenski, avstrijski in madžarski invalidi kegljali

Filip Matko, ponedeljek, 4. maj 2015 ob 23:10
Športno druženje v Radencih

Športno druženje v Radencih

Medobčinsko društvo invalidov Murska Sobota, ki ga kot predsednik vodi Rudolf Kulič, je bilo 2. maja v Radencih tradicionalno odličen gostitelj vsakoletnega športnega srečanja invalidov treh sosednjih držav v kegljanju. Na štiristeznem avtomatiziranem kegljišču Kegljaškega kluba Radenska se je pomerilo 53 tekmovalk in tekmovalcev iz invalidskih društev: Vasakarat iz Szhombathely-ja (Sombotela) na Madžarskem, Brucka na Muri, Kapfenberga, Leobna in Leibnitza v Avstriji ter soboškega Medobčinskega društva invalidov. Bilo je to že 36-o srečanje z madžarskimi invalidi ter deveto z Avstrijci.

Razglasitev rezultatov tekmovanja, ki ga je vodil Silvo Martinuzzi, je potekala v radenskem DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, kjer je sledilo tudi popoldansko družabno srečanje vseh. Med gostujočimi dvanajstimi tekmovalkami je bila najboljša Laslane Tovak iz Sombotela (185 podrtih kegljev) pred Avstrijskama Ingebrog Sebacher in Lodbino Ochehnslacher iz Kapfenberga (obe sta podrli 160 kegljev). Med dvajsetimi gostujočimi tekmovalci je zmagal Andrasz Palko iz Sombotela (215 podrtih kegljev) pred Avstrijcema iz Kapfenberga Alfredom Pradom (205 podrtih kegljev) in Josefom Jurgensom (189 podrtih kegljev). Vsi ti najboljši, posameznice in posamezniki, so prejeli spominske medalje.

V absolutni konkurenci posameznic in posameznikov, kjer so sodelovali tudi članice in člani Medobčinskega društva invalidov Murska Sobota pa je med sedemnajstimi članicami zmagala Martina Ropoša (198 podrtih kegljev) pred Zorjano Kurbus (197 podrtih kegljev) in Anico Pajek (190 podrtih kegljev). Med šestindvajsetimi člani je zmagal Silvo Martinuzzi (236 podrtih kegljev) pred Jožetom Martinuzzi-jem (233 podrtih kegljev) in Andraszem Palkom iz Sombotela (215 podrtih kegljev). Najboljši v absolutni konkurenci pa so prejeli spominske pokale.

Že 20. maja bodo člani Medobčinskega društva invalidov Murska Sobota vrnili obisk avstrijskim invalidom, ki organizirajo v Kapfenbergu turnir v malem nogometu.


Več v Šport