Pravljična rokenrol eksplozija v Križankah

Na odru so se združeni glasbeni ekipi pridružili tudi 6Pack Čukur, Tina Maze, Zvone Hranjec Đoka, Natalija Verboten in Tinkara Kovač ter skupaj z njimi zapeli njihove največje hite

Prlekija-on.net, sreda, 6. maj 2015 ob 11:20
Na odru se je Šank Rock pridružila tudi Tina Maze

Na odru se je Šank Rock pridružila tudi Tina Maze

V torek, 5. maja, se je v polnih ljubljanskih Križankah odvil začetek Zlatorogove turneje ponosa z glavnimi akterji: zasedbo Šank Rock, ki se je vrnila v velikem slogu: z neverjetno energijo na odru, čustvenim nabojem publike pod odrom in nepozabnimi večnimi hiti, ki so več kot dve uri mogočno doneli sredi ljubljanske prestolnice.

Ko so lansko leto pevec Matjaž Jelen, kitarist Bor Zuljan ter bas kitarist Cveto Polak k sodelovanju povabili še bobnarja Romana Rateja in klaviaturista Saša Gačnika – Svarogov in se skupaj pojavili na odru festivala Pivo in cvetje, so si njihovi oboževalci želeli samo eno – da Šank rock ustvari nove hite in da se znova vrnejo na glasbene odre. Tako se je rodila ideja o Zlatorogovi turneji ponosa, ki bo trajala kar dve leti in katere prvi koncert je bil ravno sinočnji v poletnem gledališču Križank.

Zbrano publiko je pred prihodom glavnih akterjev večera na odru ogrevala rokerska zasedba San di Ego. Vzdušje ter pričakovanje se je napeto stopnjevalo in ko so stopili na oder Šank rock, se je začela rokerska pravljica, ki ni pustila ravnodušnega niti enega obiskovalca.

V Križankah so se Šank rokovcem pridružili tudi številni glasbeni gostje, s katerimi je skupina ustvarjala v preteklosti. Tako smo na odru lahko videli Tinkaro Kovač, ki je skupaj z njimi zapela legendarnega Metulja, 6pack Čukurja s pesmijo Dej bolj naglas. Manjkala ni niti Natalija Verboten s Hočeš nočeš in eden prvih kitartistov skupine Zvone Hranjec Đoka s pesmijo Jaz nimam noč za spanje. Sledil je vrhunec večera – Pravljica o mavričnih ljudeh, pri kateri se jim je na odru pridružila ena in edina slovenska smučarska šampionka Tina Maze.
 
Koncerta se je udeležilo tudi ogromno znanih Slovencev in glasbenih kolegov, ki so prišli podpret Restart zasedbe Šank Rock. In če ste Restart Šank rockovcev zamudili, ga boste v prihajajočih dveh letih lahko doživeli na preostalih koncertih po vsej Sloveniji!
 
Foto: Zaklop in Boštjan Tacol


Več v Slovenija