DU Ljutomer na olimpijadi v Crikvenici

Člani ljutomerskega društva so sodelovali v pikadu, metanju obročkov na količek in v šahu

Prlekija-on.net, četrtek, 7. maj 2015 ob 08:58
Olimpijada v Crikvenici

Olimpijada v Crikvenici

Društvo upokojencev Ljutomer pod organizacijo članic in članov Komisije za šport, rekreacijo in gibalno kulturo so se v soboto, 2. maja, udeležili Međužupanijskih sportskih susreta umirovljenika, imenovanih tudi »Olimpijada umirovljenika« v Crikvenici.

Športnih iger se je udeležilo 22 društev upokojencev iz Hrvaške, Bosne in Hercegovine in Slovenije. Na njih je skupno sodelovalo nekaj čez 600 športnikov. Pomerili so se v kategorijah ženske v pikadu, vrtnem kegljanju, metanju žoge na koš in metanju obročkov; v moški kategoriji pa v pikadu, metanju žoge na koš, metanju obročkov in šahu. Netekmovalnega značaja je bila udeležba v nordijski hoji po mestu Crikvenica z okolico z obiski in postanki mestnih znamenitosti.

Člani ljutomerskega društva so sodelovali v pikadu, metanju obročkov na količek in v šahu. Najboljše so se uvrstili tekmovalci v pikadu, z uvrstitvijo na odlično tretje mesto v izredno močni konkurenci. Nekoliko slabše so bile uvrstitve v ostalih športnih panogah.

Ob celodnevnem športnem druženju, prijateljevanju in izmenjavami izkušenj so sklenili vrsto novih prijateljstev. Dogovorili so se, da se spet srečajo v Čakovcu in tudi v Ljutomeru na mednarodnih prijateljskih srečanjih.


Več v Šport