S krapci od računalnikov do plesne zabave

Aktivnosti stanovalk in stanovalcev radenskega DOSOR-ja

Filip Matko, ponedeljek, 25. maj 2015 ob 09:08
Aktivnosti v DOSOR-ju

Aktivnosti v DOSOR-ju

Iz oddelčne kuhinje DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, v pritličju je minuli torek (19. maja) zadišalo takoj po kosilu, kajti na vročem olju so pekli krapce. Bilo je to pravzaprav druženje stanovalk in stanovalcev, ki so vključeni v tri prijateljske skupine: Zarja (voditeljici Andreja Klemenčič in Klaudija Zemljič), Izvir (voditeljica Andreja Čuk Singhateh) in Mehurčki (voditeljici Petra Veren in Anita Kranjec). Šlo je neke vrste »sladkanje« po kosilu, kajti Andreja Klemenčič je dan pred tem doma nabrala cvetove akacije in bezga, stanovalec Pavle Zvara pa je pripravil testo, kot se ga običajno pripravi za peko palačink. V testo se je namakalo cvetove akacije in bezga ter se jih opeklo v vročem olju. Krapci so vsem bili zelo všeč.

Istega dne, popoldne ob 15.30, pa se je v okviru vseslovenskih prireditev »Teden vseživljenjskega učenja« pričel 20-urni tečaj računalništva za začetnike. V klubskem prostoru, pod vodstvom Borisa Beheka, zaposlenega v DOSOR-ju, bodo tečajniki opravili deset dvournih popoldanskih druženj v skupno petih tednih, torej do sredine prihodnjega meseca. Računalniško učilnico so DOSOR-jevci uredili kar v klubskem prostoru domskega pritličja, da je tako vsem zainteresiranim usposabljanje na zelo kratkem »dosegu roke«. Petnajsterica vseh, v dveh izmenah, se je podala v svet računalniških skrivnosti. Začeli so povsem na začetku, s spoznavanjem delovanja miške, tipkovnice in računalniškega zaslona, nadaljevali pa bodo z oblikovanjem svojega dokumenta, pisanjem besedil ter iskanjem podatkov na različnih spletnih straneh.

A 21. maja zvečer, med 18. in 21. uro, pa je v prostorih kavarnice »Traminček« potekal tradicionalni seniorski večer, ki se ga pripravi vsak tretji četrtek v mesecu. Zanj sta tokrat »odgovarjali« DOSOR-jeva prostovoljka Marija Erveš in pomočnica gospodinje v DOSOR-ju Valerija Kovač. Donatorjev večera pa je bilo več: glasbenik in pevec tega večera Bojan Toplak iz Satahovec (ki se mu je pri petju občasno pridružil stanovalec Branko Ločnikar), s pecivom Ema Matijevič in Valerija Kovač, za napitke pa DOSOR. Upokojenkam in upokojencem iz Radenec ter stanovalkam in stanovalcem DOSOR-ja so se z veseljem pridružili plesa željni stanovalke in stanovalci bivalne enote Javnega socialnega varstvenega zavoda Hrastovec-Trate v Radencih pod mentorstvom Metke Trstenjak, pridružila pa se je vsem tudi vinska kraljica Radgonsko-kapelskih goric ter svetnica Občinskega sveta Občine Radenci Anja Trstenjak.


Več v Družabno