Gornja Radgona ponovno mesto prijazno prostovoljcem

Posebno priznanje za prostovoljsko delo je prejel tudi občan Gornje Radgone, Ivan Kramberger, za izjemen prispevek k razvoju prostovoljstva v Sloveniji

Prlekija-on.net, torek, 26. maj 2015 ob 17:22
Gornja Radgona mesto prijazno prostovoljcem

Gornja Radgona mesto prijazno prostovoljcem

V Škofji Loki, prostovoljcem prijaznem mestu, je 18. maja, v okviru nacionalnega tedna prostovoljstva potekal Slovesen dan prostovoljstva s podelitvijo priznanj najodličnejšim na področju prostovoljstva.

Na prireditvi v Sokolskem domu je številne prostovoljce pozdravil Miha Ješe, župan Občine Škofja Loka, ki je bila lani ena od šestih občin, proglašenih za prijazno prostovoljcem.

Na slovesnosti so razglasili prostovoljstvu prijazna mesta za leto 2015, obenem so šesterici občin, ki so si ta naziv pridobile že lani, ponovno potrdili laskavi naziv. Med njimi je znova Občina Gornja Radgona. Priznanje je iz rok Slovenske filantropije prejel župan Stanko Rojko, v spremstvu svetovalke občinske uprave Janje Osojnik.

Komisija je pri odločitvi za prejem naziva mesto prijazno prostovoljcem upoštevala naslednje kriterije:
  • Občina finančno podpira delovanje različnih prostovoljskih organizacij.
  • Občina upošteva stroške, ki nastajajo v prostovoljstvu, kot upravičen strošek prijavitelja na občinski razpis.
  • Občina upošteva prostovoljsko delo kot lastni delež sofinanciranja projektov.
  • Občinska uprava aktivno sodeluje (s svojimi službami ali s spodbudo zaposlenih) pri Dnevu za spremembe ali drugih večjih prostovoljskih akcijah.
  • Občina zagotavlja prostorsko infrastrukturo za delovanje prostovoljskih organizacij z brezplačnim najemom ali subvencionirano ceno najema prostorov.
  • Župan se vsaj enkrat letno javno zahvali prostovoljcem za njihovo delo.

Obenem se je Slovenska filantropija na slovesnosti poklonila tudi prostovoljcem in najzaslužnejšim prav tako podelila priznanja. Ta so prejeli tudi štirje najboljši prostovoljci, zaposleni v javni upravi. Posebno priznanje za prostovoljsko delo je prejel občan Gornje Radgone, Ivan Kramberger, za izjemen prispevek k razvoju prostovoljstva v Sloveniji.

Vsem nagrajencem želimo, naj delajo dobro še v naprej, občina Gornja Radgona pa naj naziv mesto prijazno prostovoljcem s svojim spodbudnim odnosom obdrži tudi v prihodnje.


Več v Kultura in izobraževanje