Ormoški študentje so zbudili svoje mesto

Zvečer je potekal open-air koncert z legendarno slovensko skupino Mi2, varaždinskimi Jam Ritual in z DJ-jema Diskobajagi

Nina Blagovič, sreda, 27. maj 2015 ob 16:14
Zbudi se, Ormož!

Zbudi se, Ormož!

Zbudi se, Ormož! je slogan dogodka, ki ga je organiziral Klub ormoških študentov. Bil je zasnovan kot projekt medsebojnega sodelovanja različnih društev in neprofitnih organizacij v mestu Ormož z namenom, da prebudijo in popestrijo dogajanje v samem mestu.

V soboto, 23. maja, je bilo načrtovano celodnevno dogajanje v športnem parku Mestna graba s pričetkom ob 9. uri, kjer bi se na ''Mestni tržnici'' in na samem prizorišču predstavili različni rokodelci in društva, na odbojkarskem igrišču bi potekal turnir rokometa na mivki, otvoritev samega dogodka pa bi bila opoldne z nastopom ormoškega Pihalnega orkestra in z uradnim pozdravom ter nagovorom župana občine. Zvečer bi potekal open-air koncert z legendarno slovensko skupino Mi2, varaždinskimi Jam Ritual in z DJ-jema, ki sodelujeta z znano bosansko glasbeno skupino Dubioza kolektiv, Diskobajagi. Ker pa je zadnje čase vreme nepredvidljivo, so zaradi slabega in deževnega vremena organizatorji bili primorani odpovedati oziroma prestaviti dogajanje čez dan, prizorišče za koncert pa so opremili s šotorom.

Ormoški študentje so v samo načrtovanje tega projekta vložili veliko truda, prostega časa in svoje dobre volje, kar se je na koncu obrestovalo, saj so obiskovalci do zadnjega kotička napolnili šotor. Tudi glasbeniki so prispevali svoj delež za uspešno izpeljan koncert in zabavo v Mestni grabi, kot je v Ormožu že dalj časa ni bilo.  S skupnimi močmi so tako pregnali slabo vreme in dež.

Študentje upajo, da ta dogodek postane tudi tradicionalen, kot njihov poletni festival O.F.A.K. (Ormoški festival aktivnih klubov), ki traja 2 tedna in bo letos potekal od 27.7. do 8.8.

Foto: Boris B. Voglar


Več v Družabno