Po sedmih letih spet redna linija iz Maribora v London

Prvi potniki iz Maribora so že poleteli v London

Prlekija-on.net, torek, 2. junij 2015 ob 11:02
Redna letalska linija Maribor - London

Redna letalska linija Maribor - London

Iz letališča Edvarda Rusjana Maribor, je po sedmih letih ponovno vzpostavljena redna letalska linija do Londona. V ponedeljek, 1. junija, je tako skoraj povsem zasedeno letalo poletelo iz mariborskega letališča v najnovejše londonsko letališče Southend.

Prejšnjo linijo je irski prevoznik Ryanair kljub odlični zasedenosti ukinil, tokrat pa polete omogoča Adria Airways, ki se v Maribor z redno letalsko povezavo vrača po 15 letih. Na prvem poletu je poletel tudi župan Mestne občine Maribor, Andrej Fištravec, do konca septembra pa bo v London mogoče leteti trikrat tedensko. Direktor Aerodroma Maribor Marko Gros, je polet označil za prelomni dogodek, saj to pomeni začetek normalnega umeščanja letališča v mednarodni prostor, obetajo pa si še povečevanje števila linij in prometa.

Neuradno ob Londonu veljajo za favorite še Barcelona, katero od severnonemških mest, medtem ko že zdaj iz Maribora lahko letite tudi v Pariz. Sicer pa poleg rednih letov v London, začenjajo tudi s čarterskimi poleti na grški otok Zakinthos in v turško Antalyo.

V torek so v Greenwichu zasadili tudi potomko najstarejše trte na svetu z mariborskega Lenta, ki jo je s sabo pripeljala uradna delegacija z mariborskim županom na čelu.


Več v Zanimivosti