V Stari Novi vasi so se na tekmovanju pomerili lastniki gozdov iz celotne Pomurske regije

Regijsko tekmovanje lastnikov gozdov sekačev Stara Nova vas 2015

Prlekija-on.net, sobota, 6. junij 2015 ob 21:17
Regijsko tekmovanje lastnikov gozdov

Regijsko tekmovanje lastnikov gozdov

Zavod za gozdove Republike Slovenije je v sodelovanju s Prostovoljnim gasilskim društvom Stara Nova vas, v soboto, 6. junija, pripravil Regijsko tekmovanje lastnikov gozdov sekačev Stara Nova vas 2015.

Tekmovanje je potekalo v sklopu 110-letnice PGD Stara Nova vas na velikem prizorišču s šotorom pri gasilsko-vaškem domu Stara Nova vas - Dobrava.

Na prireditvi, kjer so se pomerili lastniki gozdov iz celotne Pomurske regije, se je ponudil enkraten ogled kvalitetnega in natančnega podiranja, kleščenja in prežagovanja lesa - varno opremljenih, spretnih in izurjenih tekmovalcev. Tekmovali so v disciplinah kombiniran rez, precizen rez na podlagi, zasek in podžagovanje, kleščenje ter podiranje droga na balon. Sodelovalo je 31 tekmovalcev, med njimi tudi dve ženski.

Sočasno je bil postavljen tudi muzej motornih žag in gozdnega orodja, kot so ga uporabljali nekoč, obiskovalci pa so si lahko ogledali tudi mehanizacijo za predelavo lesa.

Zvečer je sledila še velika vrtna veselica z ansamblom Dejana Vunjaka, v nedeljo sledi še osrednja slovesnost ob 110-letnici, goste pa bo zabaval Ansambel Veseli Dolenjci.


Več v Zanimivosti