Župan Miroslav Petrovič čestital nogometašem KMN Videm - Gostilna pri Maji za odlične dosežke

Nogometaši iz Sv. Jurija drugo leto zapored postali državni in pomurski prvaki

Branko Košti, ponedeljek, 29. junij 2015 ob 17:43
KMN Videm - Gostilna pri Maji

KMN Videm - Gostilna pri Maji

Klub malega nogometa Videm - Gostilna pri Maji, je najuspešnejša izmed številnih sekcij Športnega društva Videm. Tudi letošnja sezona je bila zelo uspešna, saj so ponovili lanskoletni uspeh, ubranili so naslov pomurskih prvakov v MZ KMN Murska Sobota s prednostjo kar 7 točk pred ŠD MN Bakovci in ŠD Meteor Melinci. To je že tretji naslov pomurskega prvaka, saj so bili nogometaši iz Sv. Jurija in okolice, zmagovalci tega tekmovanja že pred desetimi leti, v sezoni 2004/2005.

Kapetan ekipe Darko Zorko je z 42 doseženimi goli drugo leto zapored osvojil naslov prvega strelca lige. Za ekipo KMN Videm - Gostilna pri Maji, katero je vodil Karl Zamuda, so v pretekli ligaški sezoni igrali: Darko Zorko, Srečko Kovačec, Sandi Belak, Viktor Belak, Štefan Kutoša, Gregor Hebar, Andrej Horvat, Mitja Jelen, Marko Karnet, Damijan Kaučič, Marjan Žnidarič, Dejan Kurbus, Matej Lapi, Boštjan Majcenič, Martin Rihtarič, Timotej Vršič, Klemen Žnidarič, Jaka Bojanič, Denis Potrč, Niki Slana, Anton Vok, Matej Vok, Rok Kocuvan, Žan Kocuvan,  David Ketiš in Marko Kreft.

Le malo je manjkalo, pa bi jürjovški nogometaši osvojili še eno lovoriko, naslov prvaka Pomurja. Na sklepnem turnirju lige v soboto, 27. junija, v Pečarovcih, so klonili šele v finalu, ko se je tekma z ekipo Lomanoš v rednem delu končala z 1:1, v streljanju devetmetrovk je bila uspešnejša ekipa Lomanoš s končnim rezultatom 5:3. Damijan Kaučič, igralec KMN Videm - Gostilna pri Maji, je bil razglašen za naj igralca turnirja.

Seveda pa je največji dosežek KMN Videm - Gostilna pri Maji, drugi zaporedni naslov državnih rekreativnih malonogometnih prvakov, katerega so dosegli na turnirju v Piranu. Tudi na tem tekmovanju je ekipo vodil Karl Zamuda, igrali pa so: Darko Zorko, Marijan Žnidarič, Sandi Križan, Andrej Horvat, Anton Vok, Martin Rihtarič, Srečko Kovačec, Marko Karnet, Aleksander Belak, Denis Potrč,Mitja Jelen in Jaka Bojanič. Ponašajo pa se tudi z najboljšim vratarjem turnirja, to je postal Andrej Horvat, Darko Zorko pa je bil najboljši strelec turnirja.

Za vse dosežene uspehe je vodstvu in igralcem KMN Videm - Gostilna pri Maji, na 1. Športnem vikendu, katerega je to soboto in nedeljo pripravilo Športno društvo Videm, čestital župan Občine Sv. Jurij ob Ščavnici, Miroslav Petrovič. V zahvalo so mu igralci podarili medaljo za naslov prvaka države v rekreativnem malem nogometu.

Igralci KMN Videm - Gostilna pri Maji, so sestavljali tudi ogrodje malonogometne rekreativne reprezentance Slovenije, katera je na lanskem mini EURO v Črni gori osvojila naslov vice prvaka Evrope. Za reprezentante tudi letošnje leto ne bo počitka, saj jih čakajo priprave na letošnji mini EURO, ki bo v hrvaškem Vrsarju.


Več v Šport