Medgeneracijski zbor za petkovo popoldne

Predstavitev pevk in pevcev na novem prireditvenem odru

Filip Matko, torek, 30. junij 2015 ob 08:19
Predstavitev pevk in pevcev na novem odru

Predstavitev pevk in pevcev na novem odru

Stanovalkam in stanovalcem DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, kot tudi številnim obiskovalcem, so petkovo popoldne, 26. junija, popestrili pevke in pevci DOSOR-jevega medgeneracijskega pevskega zbora. Kajti diplomirana medicinska sestra Suzana Divjak vodi v tem domu kar tri pevske zbore.

Kot prijateljsko skupino vodi Suzana pevski zbor »Večerna zarja«, ki ga sestavljajo stanovalke in stanovalci doma, pevski zbor »Navdih« pa sestavljajo zaposleni v DOSOR-ju. Ko se imenovana zbora združita in se jim pridružijo še otroci nekaterih zaposlenih, je to pravi medgeneracijski zbor.

Na dvorišču doma, na novem prireditvenem odru, so tako pripravili skupni, medgeneracijski poletni popoldanski koncert, ki ga je povezovala Mihela Zamuda. V uvodnem venčku so zapeli »Vsakdo mora imeti prijatelja«. Pesem je »legla« na dušo poslušalkam in poslušalcem, kakor pozneje še pesem »Gozdarjeva hči«. Stanovalke in stanovalci so s petjem vsekakor »pritegnili« ob ponarodelih »Po jezeru bliz Triglava«, kot tudi pesmim narodno zabavnih ansamblov: »Kadar srečam te«, »Na Roblek«, »Kam le čas beži«, »Nocoj je druga rekla mi«, »Ne prižigaj luči«, »Slovenskega naroda sin«, »Bleda luna« in »Liter vode«.

Vmes so pevke in pevci zapeli nekaj zabavnih hrvaških melodij (»Hej dušo«, »Zakuni se ljubavi«, »Kad mi dojdeš ti« in »Ne diraj moju ljubav«), pa je ura koncerta bila prehitro mimo. Ob gromkem ploskanju ter vzklikih so za »bis« so pevke in pevci DOSOR-jevega medgeneracijskega zbora zapeli še eno ljudsko pesem, da je po večerji ter koncertu stanovalkam in stanovalcem bil spanec toliko lažji.


Več v Kultura in izobraževanje