Zmagovalci Trogirja nastopili v Radencih

Klapa Solaris iz Šibenika letos že drugič v DOSOR-ju

Filip Matko, torek, 30. junij 2015 ob 08:24
Klapa Solaris v DOSOR-ju

Klapa Solaris v DOSOR-ju

»V tretje gre rado !« pravi stari ljudski pregovor in to so potrdili fantje dalmatinske Klape Solaris iz Šibenika, ki so v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, nastopili že marca lani ter januarja letos. Bili so torej zadnjo soboto v juniju pričakani skoraj z ovacijami, saj imajo »v žepu« nagrado občinstva s festivala dalmatinskih pesmi Trogir 2012 s pesmijo »Za suvo težačko grlo«, pa tudi uspešna dva nastopa v DOSOR-ju.

Dalmatinsko Klapo Solaris sestavlja kvartet pevcev: prvi tenorist Alen Skoroza, drugi tenorist Hrvoje Sikič, baritonist Bruno Bedrica in basist Damir Lasan. Slednji je tudi strokovni vodja skupine. Skupina pevcev v tej sestavi nastopa zadnjih pet let, a skupina Solaris obstoja že preko 30 let. Imajo za seboj že tudi snemanje zgoščenk, eno zadnjih so si lahko poslušalke in poslušalci na terasi DOSOR-ja tudi kupili.

Je pa tokratni koncert Klape Solaris (v soboto, 27. junija popoldne) sodil v okvir poletnih prireditev DOSOR-ja pod delovnim naslovom »DOSOR-jeva vetrnica«. Zato se je večina poslušalk in poslušalcev, stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja, zbrala na domski terasi, veliko pa jih je ostalo kar na balkonih svojih sob ter »od zgoraj« spremljali dalmatinske napeve. Klapa Solaris je namreč nastopila na novem poletnem odru, na dvorišču DOSOR-ja.

Stanovalkam in stanovalcem DOSOR-ja se je pridružilo veliko število zunanjih obiskovalk in obiskovalcev, kajti domska kuharska skupina pod vodstvom kuharja Marka je na terasi doma pripravljala morske jedi, pečene sardelice na žaru, z dodatkom krompirja v oblicah in blitve.


Več v Kultura in izobraževanje