Pri Pomgradu se niso pritožili, saj ne želijo zaustaviti gradnje druge faze ljubljanskega urgentnega bloka

Iztekel se je rok za oddajo pritožbe zaradi nerazveljavitve razpisa za gradnjo druge faze nove ljubljanske urgence

Prlekija-on.net, torek, 30. junij 2015 ob 08:56
Pomgrad

Pomgrad

Ministrstvo za zdravje ni razveljavilo razpisa za gradnjo druge faze nove ljubljanske urgence, ampak bo posel oddalo podjetju Kolektor Koling. Na razpis se je prijavilo tudi pomursko podjetje Pomgrad, ki je oddalo drugo najcenejšo ponudbo, a naj bi bila ponudba Kolektor Kolinga pomanjkljiva v delu, ki opredeljuje podizvajalce.

Na odločitev ministrstva bi se pri Pomgradu lahko pritožili, a tega niso storili, saj kot so zapisali v sporočilu za javnost, ne želijo zaustaviti procesa gradnje druge faze ljubljanskega urgentnega bloka.

»Na razpis za gradnjo druge faze ljubljanske urgence je sicer prispelo pet ponudb, najcenejši je bil Kolektor Koling s ponudbo v vrednosti 17,83 milijona evrov (z DDV 21,76 milijona evrov). Vendar je kljub temu takrat ministrstvo za zdravje izbralo naše podjetje, torej SGP Pomgrad. Oddali smo drugo najcenejšo ponudbo. Ministrstvo je tedaj ugotovilo, da naj bi bila ponudba Kolektor Kolinga pomanjkljiva v delu, ki opredeljuje podizvajalce. Kolektor Koling se je nato pritožil na Državno revizijsko komisijo. Ta je ugotovila, da je Kolektor Koling tisti ponudnik, ki je dal ustrezno ponudbo ter da določba glede podizvajalcev ni razlog za izločitev Kolektor Kolinga.

Zadnja odločitev ministrstva je znana.
Na to odločitev bi se seveda lahko v podjetju SGP Pomgrad pritožili, rok za našo morebitno pritožbo se je iztekel v petek, dne 26.06.2015. V podjetju smo se odločili, da tega ne bomo storili, kljub našemu prepričanju, da smo kot podjetje utrpeli poslovno škodo ter da so odgovorni s svojimi odločitvami in načinom vodenja postopka na tem konkretnem javnem naročilu kršili zakonodajo.

Zavedamo se namreč, da bi s pritožbo ponovno zaustavili proces gradnje druge faze ljubljanskega urgentnega bloka. Zato se bomo pri zaščiti naših poslovnih interesov osredotočili na tiste pravne poti, ki same izgradnje v ničemer ne ovirajo. Menimo namreč, da je v interesu nas vseh, da se v prihodnjih postopkih javnega naročanja izognemo napakam, kakršne so se dogajale v tem primeru,« so zapisali v sporočilu.


Več v Gospodarstvo