Na območju UE Gornja Radgona glasujejo za naj natakarico - natakarja leta 2015

Akcijo vodi lokalni štirinajstdnevnik Prepih

Branko Košti, četrtek, 2. julij 2015 ob 15:01
Naj natakarica - natakar  leta 2015

Naj natakarica - natakar leta 2015

Ob 20-letnici izhajanja lokalnega radgonskega štirinajstdnevnika Prepih, na območju UE Gornja Radgona, poteka akcija, v kateri bralci tega tiskanega medija, izbirajo najbolj prijazne in priljubljene delavce v gostinstvu. V uredništvo Prepiha prihaja veliko glasovnic, kar je znak dobrega odziva občanov in bralcev.

Seveda je največ glasov namenjenih natakaricam in natakarjem, kar je razumljivo, saj so ti največ v stiku z gosti. Po grobih ocenah je na območje te UE v gostinstvu zaposlenih okrog 500 ljudi, ki delajo kot natakarji in natakarice, raznih šefov ter študentk in študentov, ki si potrebna sredstva za življenje, oz. za študij, zagotavljajo z delom v okrog 160 gostinskih objektih. Čeprav je večina glasov namenjena natakaricam, presenetljivo veliko število bralcev glasuje tudi za natakarje.

Želja kolektiva Prepiha je, da pri izbiri »naj natakarice ali naj natakarja«, odločilno merilo ne bi bila mladost in lepota, ampak predvsem kvaliteta postrežbe ter vljudnost, prijaznost in pridnost na delovnem mestu, zato pozivajo bralce, da glasujejo za gostinske delavce vseh starosti. Akcija, ki bo potekala v treh krogih, bo zaključena proti koncu leta, ko bodo najbolje uvrščeni prejeli lepe nagrade pokroviteljev in sponzorjev, nekaj nagrad pa bo podeljenih tudi glasovalcem.

Mogoče bi bilo prav, da bi zgledu sosednje UE, sledili tudi na območju UE Ljutomer in s tem spodbudili gostinske delavce h kvalitetnejši ponudbi in prijaznejši postrežbi, kar bi nedvomno prispevalo k izboljšanju turistične ponudbe in hitrejšemu gospodarskemu razvoju.


Več v Družabno