Gong kopel in Joga

petek, 29. november 2013 ob 19:00
Gong kopel in Joga

Prvo uro sprostimo telesne in umske napetosti ob lahkotni vadbi Joge, druga ura pa je namenjena sproščanju ob zvokih Gongov in ostalih prvinskih instrumentov.

JOGA 19.00 – 20.00 / GONG 20.00 – 21.00

V kolikor želite se lahko udeležite le vadbe Joge ali le zvočne Gong kopeli.

Ustvarjalca TATJANA Baligač in ALEŠ Ifko

JOGA – ZDRUŽITEV TELESA, UMA IN DUHA

»Umetnik življenja je tisti, ki v vsakem trenutku življenja zmore ohraniti ravnovesje.«

Ukvarjanje z jogo nas bo sproti in že z malo truda nagrajevalo z občutki uravnoteženosti, umirjenosti in zdravja. Joga nam s pomočjo sproščanja in telesnih vaj (asan) nudi fizično zdravje, z dihalnimi vajami (pranajamo) umirjamo duha, s poglabljanjem vase in z meditacijo bolje spoznavamo samega sebe, s pozitivnim razmišljanjem pa postopoma opuščamo iluzije in predsodke, ki nam preprečujejo, da bi resnično polno zaživeli.

Pravilna jogijska vadba uravnoteženo razvija celo »vidno« telo (mišice, tkiva, sklepe, kožo,…) kot tudi »nevidno« (masira notranje organe in žleze, vpliva na krvni obtok, pospešuje izločanje strupov in krepi živčevje).

Joga nam vliva novih moči, vero in zaupanje vase. Pomaga nam ohranjati uravnovešen um in odpravljati utrujenost. Pri tem ne gre za nobeno religioznost, ampak je joga pot, ki nam ponovno pomaga najti stik s samim seboj, ki smo ga na žalost v tem divjem tempu vsakdana mnogi izgubili. Tudi moja izkušnja je bila taka: ko sem se srečala z jogo, sem se ponovno srečala s sabo. In se pričela odkrivati. In ta pot traja še danes; in kar je pri jogi najlepše – da se pot odkrivanja sebe, svojih zmožnosti in hkrati omejitev nikoli ne konča.

GONG ZVOČNA KOPEL

Sodelovali bodo planetarni Gong Uran, morska školjka, tibetanske pojoče posode, vetrni zvončki in ostala prvinska glasbila.

Človek je iz tonov. Vsak del telesa ima svojo frekvenco. Telo pa je skupek le-teh, kar da osnovni telesni ton. Vsako bitje zase je kot glasbilo, ki ga je možno in dobro redno uglaševati.

Gong je starodavni glasbeni instrument, ki nam s svojim zvokom pomaga pri popolni sprostitvi in zdravljenju na vseh nivojih našega bivanja. Gong ne ustvarja zvoka v logičnem ritmičnem zaporedju ampak deluje fraktalno, zato naš um, ki tega ni vajen počasi spusti nadzor. Ko se popolnoma prepustimo zvoku, se naše telo pričenja spominjati kdo smo. Popelje nas v dimenzijo, kjer ni časa, ne prostora. Valovanje možganov se spusti na frekvenco podobno tisti, ko zaspimo. Naša zavest se umika in vstopamo v podzavest. V tem stanju budnega sanjanja se osvobajamo strahov, negativnih vzorcev, blokad in zastalih energij.

Gong Uran je zelo dobrodošel v času sprememb, ker sproži spremembe kjerkoli so potrebne. Spodbuja spontanost, kreativnost, originalnost, svobodo in kliče moč obnovitve.

Vibracije prisotnosti na zvočni kopeli ostanejo z nami še nekaj dni.

Naše telo se uglasi na naravno frekvenco 432 Hz. Po zvočni kopeli ne počnite ničesar in se prepustite procesu, ki so ga sprožile vibracije prvinskih instrumentov ter dovolite da se zgodi kar se mora.

S seboj prinesemo topla in udobna oblačila, odejo, morda vzglavnik in steklenico vode.

Izmenjava ene: gije 12 €

Info: 041 943 462 / 031 702 583
tatjana.baligac@gmail.com / alesifko@gmail.com
Ustvarjalca: Tatjana Baligač in Aleš Ifko
Spletna stran: www.tatjanabaligac.si

Izobraževalno-zdravilni center se nahaja v Prekmurju v okolici Lendave. Vpet je v lepote prekmurske ravnice, zemlja, na kateri brsti, pa je prepojena z energijo srčne čakre. Veličastni center harmonije in miru je opremljen in harmoniziran po načelih feng šuja in s pomočjo metod Living Harmony, katerega ustanoviteljici sta Val Bullen in Viviane Fingerhut. Poslanstvo centra je v ljudeh prebuditi njihove duhovne darove in jim pomagati prepoznati njihov pravi jaz ter se ponovno povezati z naravo in naravnim svetom.

Več informacij;
http://www.center-gaberje.si





Več dogodkov

DatumDogodek 
sobota
30. marec
ob 16:00
VELIKONOČNA ZABAVAVELIKONOČNA ZABAVA
VELIKONOČNA ZABAVA Barvanje jajc, lov na pirhe in film: Nina in ježeva skrivnostPridružite se nam na nepozabni velikonočni zabavi, ki bo v soboto, 30.3., ob 16. uri! Barvanje Jajc: Otroci in odrasli ...
sobota
6. april
ob 20:00
11. Zobl žur11. Zobl žur
[b]ZOBL ŽUR JE TÜ![/b]Letos bomo na že 11. Zobl žuri žurali▪️ 6. aprila 2024,▪️ v Športni dvorani ŠIC LjutomerZabavali nas bodo lotmerška skupina Betek, P.VALIAK tribute band ter Vlado ...
sobota
13. april
ob 18:00
Predstavitev knjige Premlad, da bi umrl starPredstavitev knjige Premlad, da bi umrl star
Predstavitev knjige Premlad, da bi umrl star: Misli o izgubi, smrti, spominih in obžalovanju
sobota
13. april
ob 20:00
Komedija: KAKO SE ZNEBITI BODOČEGA MOŽA Komedija: KAKO SE ZNEBITI BODOČEGA MOŽA
Superzabavna komedija Kako se znebiti bodočega moža bo v Domu kulture Gornja Radgona na sporedu v soboto, 13. aprila 2024, ob 20. uri. Vstopnice že na voljo v vašem TIC Gornja Radgona.Izbira tistega ...
nedelja
21. april
ob 10:00
Zeliščarski dan negovanje 2024Zeliščarski dan negovanje 2024
Grad Negova kot ambasador dragocene kulturne dediščine tudi letos vabi na tradicionalni zeliščarski dan NEGOVAnJE 2024. Vabimo vas, da spoznate čudoviti svet zelišč z vsemi čutili skozi pester ...
Prikaži vse dogodke