GRAJSKO IGRIŠČE Kultivator v živo: LOUDSPEAKER ALLIANCE, OHM FAT feat. LEEMAJIK, NITZ, JUNEsHELEN

sreda, 20. avgust 2014 ob 18:00
GRAJSKO IGRIŠČE Kultivator v živo: LOUDSPEAKER ALLIANCE, OHM FAT feat. LEEMAJIK, NITZ, JUNEsHELEN

Kultivator v živo
sreda, 20.8.2014 ob 18:00
grajsko dvorišče Murska Sobota

Posebna izdaja v seriji letošnjih KULTIVATORJEV, tokrat v živi izvedbi, zaznamuje zaključek delavnic GRAJSKEGA IGRIŠČA in predstavitev dela znotraj njih. Pri tem bodo tokrat kultivirali obiskovalci in izvajalci delavnic, ter prijatelji iz partnerskih projektov slednjih.

Več o izvajalcih spodaj, več o delavnicah na tej povezavi: https://www.facebook.com/events/1520895128125964/?fref=ts

-------------------------------------------------------------------------------

LOUDSPEAKER ALLIANCE

Vipavsko-ljubljanska zasedba Loudspeaker Alliance je že ob svojih začetkih pritegnila pozornost, ko so jo domači kritiki označili za eno prvih slovenskih indie rock skupin. Po izdaji plošče Continuous Error (2009 Cheap Tunes), uvrstitvi med finaliste turneje Klubski maraton 2009, ki jo vsako leto organizira Radio Študent, kadrovski menjavi in ustvarjalnemu premoru, ki je pustila sled v zvočni sliki skupine, se skupina v postavi Žiga Aljaž (vokal), Janez Plešnar (bas, sinti, komp) in Matic Žgur (kitara) vrača na koncertne odre z drugim albumom Let’s Dance (2014 samozaložba). Pod snemanje albuma se je podpisal producent Damir Juretič, Torul Torulsson pa je poskrbel za mešanje zvokov.

Trio kljubuje vseprisotno zaznani melanholiji in s srceparajočim razkrajanjem bistveno bolj pesimistično kot na prvem albumu zre v naslednje dejanje sonca, ki v njihovi glasbi brez izjeme vedno zahaja. Vabilo na ples ni prikupna romantična gesta mladih gizdalinov, temveč zamolkel ukaz novodobnih kavbojev, ki nad poslušalcem izvajajo pasivno agresijo ter mu, še preden se zave, po živčevju prenesejo impulz: Zabavajte se. Plešite.

Loudspeaker Alliance izvaja, po besedah Mladininega kritika Veljka Njegovana, sodobni elektronski rock z močnimi vplivi indie rocka, s sugestivnim vokalom, prevladujočimi elektronskimi ritmi in s subtilnejšimi kitarami. Simon Vene pa za spletno revijo Odzven zapiše, da so fantje odločno krenili po poti elektro rocka, ki odprto koketira z različnimi derivati sodobne plesne elektronske glasbe, ter njihov zvok okiti s pridevniki raznolik, kompleksen in večplasten.

V živih nastopih je za potrditev čarobne melanholije v koncertno izkušnjo spretno umešana vizualna komponenta, igra svetlobe in sence, igra iluzije, igra nedokončanega krika srčne bolečine. Vizualno podobo na inovativen analogni način ustvarjata Kaja Kisilak in Lea Bradašević, ki sta skupaj z Goranom Ivašićem in Alešem Roso za vseh 11 skladb novega albuma poskrbeli tudi videospote. Zaradi izjemne avdio in vizualne dovršenosti album Let’s Dance uvrščmo tudi med eno prvih domačh YouTube video-izdaj. Let’s Dance se da v celoti slišati tudi na Bandcampu, na koncertih pa so na voljo posebej lepo oblikovane, ročno porisane zgoščenke v omejeni nakladi.

Youtube: http://www.youtube.com/playlist?list=PLVY2iMhW-z115x7PDwzPeUXBlC1ou3n5G
Bandcamp: http://loudspeaker-alliance.bandcamp.com/
Facebook: www.facebook.com/loudspeakeralliance
Twitter: https://twitter.com/loudalliance

-------------------------------------------------------------------------------

OHM FAT feat. LEEMAJIK

Ohm Fat je del YanooshMusicProductions ™, projekt Januša Aleš Luznar-ja, tekstopisca, producenta, skladatelja in Dj-a, ki je v poznih 90-ih začel eksperimentirati in iskati nove smernice v glasbi ter zvoku in do sedaj postal eden najbolj produktivnih elektronskih glasbenih producentov v Sloveniji.
V zadnjih letih se predvsem udejstvuje na področju glasbe in zvoka za gledališče, modne revije ter gibljivih slik.
Leta 2010 je ustanovil projekt "OhmFat" značilnen po kombinaciji nu disca in techna, leta 2012 pa je izdal prvi EP pod imenom "Ohm Fat - Planetarium" na Adriatiko recordings in kmalu po tem, dva remiksa na Nang records "Rayko - The cave (Ohm Fat transcended & Dub Mix)", katera sta se uvrstila visoko na plesni glasbeni sceni. Sledile so še izdaje na Sensei, No Static in Distinctive records.

Njegova glasba je bila izdana na: rx: tx, Synaptic pathways, Qualiass records, BIT records, TVI Records, Adriatiko records, Nang Records, Sensei records, Distinctive records in No static recordings.
S svojo široko paleto ustvarjalnih nastopov pa se je predstavil na različnih prireditvah, kot so: Meet Me, Sof, Golden drum, Festival Utrip, Terminal 00, MED, PSP pokovka, Zur z razlogom (Vodafone), itd.

Za nastop v sklopu GRAJSKEGA IGRIŠČA se nam obeta živi nastop njegovega prihajajočega albuma The Edge, ob katerem se mu bo na synthesizerjih pridružil tudi Leemajik (Tom Lemajič) klaviaturist, oblikovalec zvoka za igre in film, s katerim sta se v zadnjem letu združila in ustanovila tudi nov projekt "Canon Jacks".

http://mixcloud.com/yanoosh
http://soundcloud.com/yanooshmusicproductions
www.myspace.com/yanooshmusicproductions
http://facebook.com/pages/ohmfat
http://soundcloud.com/ohmfat

-------------------------------------------------------------------------------

NITZ

Tine Vrabič - Nitz deluje v okviru ekipe Synaptic že vrsto let. Poleg številnih dj nastopov je nanizal tudi nekaj izdaj po domači in tuji sceni. Leta 2009 je izdal svoj prvi EP Yellowbill na slovenski internetni založbi Bio-Mechanics, kasneje leta 2013 je izdal remix za angleškega producenta Aepiel-a, na ameriški internetni založbi Bleepsequence za kanadčana Bleupulp-a ter na Colours Music V/A kompilaciji. Nitz je od 2009 tudi redni član Chilli Space kompilacij, ki je letos jubilejno izšla na vinilni plošči.

EP http://www.bio-mechanics.org/Deep/releasesD.html
LP http://www.decks.de/index.php
https://www.facebook.com/pages/Nitz/193035850753062
https://soundcloud.com/nitz
http://www.mixcloud.com/Nitzz
https://www.facebook.com/SynapticPathways
http://www.synaptic.cc/

-------------------------------------------------------------------------------

JUNEsHELEN

JUNEsHELEN je prekmurska ustvarjalka, katere ime razodeva svet izza odra, vizijo dveh polov, ki se kažeta v svojem sebstvu. Dve ženski, dve popolni nasprotji, ki se med sabo mnogokrat borita, a sta vendar del celote. JUNEsHELEN nosi globlji pomen. Je metafora za večno prepoznavanje same sebe, boj med svetovi človeškega uma nenehno trgani z mislijo, zunanjo podobo in notranjimi čustvi, globoka prisotnost, ki se ponekod izgubi v čustveni fuziji.

Kot glasbenica je večna raziskovalka, radovedna in senzibilna, in je ni mogoče umestiti v škatlo z gladkimi robovi, občutljivimi barvami in površinsko notranjostjo. Zanimata jo obseg in moč glasbe zunaj normativnih okvirov pojavnosti, saj odpira širok vpogled v zvočni svet, vibracije in njihovo pomembnost, kar jo kot ustvarjalko vedno žene naprej. Njena glasba ni žalostna, temveč razsvetljena in vizionarska, dolg njej sami in občinstvu.

http://soundcloud.com/juneshelen
https://twitter.com/JUNEsHELEN
http://juneshelen.bandcamp.com/





Več dogodkov

DatumDogodek 
nedelja
21. april
ob 10:00
Zeliščarski dan negovanje 2024Zeliščarski dan negovanje 2024
Grad Negova kot ambasador dragocene kulturne dediščine tudi letos vabi na tradicionalni zeliščarski dan NEGOVAnJE 2024. Vabimo vas, da spoznate čudoviti svet zelišč z vsemi čutili skozi pester ...
četrtek
25. april
ob 10:00
Javno vodstvo po razstaviJavno vodstvo po razstavi
Vljudno vabljeni na javno strokovno vodstvo po razstavi[i][b]Izbor iz stalne zbirke Galerije Ante Trstenjak Ljutomer.[/b][/i]Brezplačno strokovno vodstvo bo v četrtek, 25. aprila 2024, ob 10. In 17. ...
petek
26. april
ob 18:00
NASTOP UČENCEV GLASBENE ŠOLE SLAVKA OSTERCA LJUTOMER,  DISLOCIRANI ODDELEK RAZKRIŽJENASTOP UČENCEV GLASBENE ŠOLE SLAVKA OSTERCA LJUTOMER, DISLOCIRANI ODDELEK RAZKRIŽJE
Prireditev bo potekala v Domu kulture Razkrižje.https://gssol.si/dogodek/nastop-ucencev-dislocirani-oddelek-razkrizje-2/
sreda
1. maj
ob 09:00
PRVOMAJSKI POHOD IZ LENARTA V ZAVRHPRVOMAJSKI POHOD IZ LENARTA V ZAVRH
Začetek pohoda med 9. in 10. uro na Trgu osvoboditve v Lenartu.V Zavrhu bogata ponudba lokalnih kulinaričnih dobrot, vin in napitkov.Za veselo razpoloženje skrbi Ansambel Prisrčniki.Vabijo: Občina ...
Prikaži vse dogodke