God Bless This Mess festival 2014

sobota, 23. avgust 2014 ob 20:00
God Bless This Mess festival 2014

Po skoraj dvoletnem premoru se spet vračamo s festivalom oz. aktualnim pregledom dogajanja in napovedi izdaj založbe God Bless This Mess records. Na dan festivala tudi uraden izid CD-ja "Šah Mat" prleške skupine Odpisani!

sobota // 23. avgust // 2014 // grajsko dvorišče Murska Sobota
vrata: 20.00, koncert: 20.30, vstopnina: 5€
---
ODPISANI

Prleški HC-punk kvartet Odpisani bo z nastopom na festivalu uradno promoviral svoj tretji album »Šah Mat«, ki nas bo s svojim uradnim izidom (kakopak za GBTM rec.) počastil prav na dan festivala!

Odpisani so se leta 2010, po 7 letih mirovanja, vrnili na koncertne odre, obenem pa zaznamovali 15 letnico delovanja zasedbe. V svoji karieri so med drugim nastopili na Novem Rocku 96, The Best od Novega Rocka 91-96, bili so predskupina Faith No More, Lurkers, GBH, koncertirali po Nizozemski, Nemčiji, Hrvaški, Slovaški, Madžarski in Sloveniji. Izdali so EP "Odpisani", sledil je CD z naslovom "Preobrat" pri založbi Statera, ter zadnja plošča "Partisan Hard Core" iz daljnega leta 2000.

Novo ploščo »Šah Mat« so s hišnim producentom založbe (Plueg) posneli marca in aprila 2014, na njej se je tako znašlo 9 nabritih, jeznih, uporniških pa tudi preroških komadov. Za vizualno podobo albuma je tudi tokrat poskrbel Gregor Purgaj.

Za pokušino "Mater Van Sajavo" https://www.youtube.com/watch?v=XTofcqebpsc

---

EYECONTACT

Lastniki zadnje letošnje izdaje pri GBTM rec. "Big Mean Machine", lendavski stoner kvartet Eyecontact, ki že ima na lagerju nove komade za dolgometražni prvenec.

---

DEŽURNI KRIVCI

Še en prleški bend, ki mu ni vseeno za pizdarije v SLO! Lani so nas navduševali s ploščo »Fakti«, kombinacijo poezije, glasbe in vizualij na živih nastopih.

---

HEXENBRUTAL

Duet Hexenbrutal je lani izdal odličen album »Giant«. Nikakor ne moremo mimo njihovega odličnega nastopa na Izštekanih Jureta Longyke, kjer je kot pridruženi član zasedbe godel Miha Kavaš (Mlada beltinska banda, Ethnotrip). Pridružil se jima bo tudi tokrat, z eno minorno razliko - »Fštekani za 220V«!!!

---

Y

Dd prvenca gornjeradgonskih Y [:why] je minilo več kot tri leta. Nestrpno že čakamo novi album, tokrat lahko v živo preverimo poleg starih uspešnic tudi nekaj novega materiala.

---

KLEEMAR

Po celovečernem žaganju, bo zgodbo festivala zaključil nihče drug kot kleemar in nas bo popeljal mirno v noč. (#yeahright!)

---

www.gbtm.si

Odpisani… http://www.facebook.com/OdpisaniHC
Dežurni krivci… http://www.dezurni-krivci.org/
Hexenbrutal… http://hexenbrutal.bandcamp.com/
Eyecontact… http://eyecontact.si/
Kleemar… http://www.facebook.com/kleemarkleemar
Y… http://www.yband.si/


GBTM crew





Več dogodkov

DatumDogodek 
četrtek
25. april
ob 10:00
Javno vodstvo po razstaviJavno vodstvo po razstavi
Vljudno vabljeni na javno strokovno vodstvo po razstavi[i][b]Izbor iz stalne zbirke Galerije Ante Trstenjak Ljutomer.[/b][/i]Brezplačno strokovno vodstvo bo v četrtek, 25. aprila 2024, ob 10. In 17. ...
petek
26. april
ob 18:00
NASTOP UČENCEV GLASBENE ŠOLE SLAVKA OSTERCA LJUTOMER,  DISLOCIRANI ODDELEK RAZKRIŽJENASTOP UČENCEV GLASBENE ŠOLE SLAVKA OSTERCA LJUTOMER, DISLOCIRANI ODDELEK RAZKRIŽJE
Prireditev bo potekala v Domu kulture Razkrižje.https://gssol.si/dogodek/nastop-ucencev-dislocirani-oddelek-razkrizje-2/
sreda
1. maj
ob 09:00
PRVOMAJSKI POHOD IZ LENARTA V ZAVRHPRVOMAJSKI POHOD IZ LENARTA V ZAVRH
Začetek pohoda med 9. in 10. uro na Trgu osvoboditve v Lenartu.V Zavrhu bogata ponudba lokalnih kulinaričnih dobrot, vin in napitkov.Za veselo razpoloženje skrbi Ansambel Prisrčniki.Vabijo: Občina ...
ponedeljek
1. julij
ob 08:00
Lego angleški taborLego angleški tabor
Poletni dnevi se že bližajo, zato vas vabimo, da jih nekaj preživite z nami na Lego angleškem taboru z učitelji iz Floride.Otroci, stari od 5 do 12 let vabljeni na tabor, kjer se bomo veliko pogovarjali ...
torek
2. julij
ob 08:00
Lego angleški taborLego angleški tabor
Poletni dnevi se že bližajo, zato vas vabimo, da jih nekaj preživite z nami na Lego angleškem taboru z učitelji iz Floride.Otroci, stari od 5 do 12 let vabljeni na tabor, kjer se bomo veliko pogovarjali ...
Prikaži vse dogodke