MIKK-ov Božični koncert: Vlado Kreslin & Mali Bogovi

četrtek, 25. december 2014 ob 22:00
MIKK-ov Božični koncert: Vlado Kreslin & Mali Bogovi

MIKK-ov tradicionalni Božični koncert: Vlado Kreslin in Mali Bogovi

Četrtek, 25. december, MIKK-ov klubski prostor ob 22.00 uri

Vstopnice: predprodaja 14e, na dan koncerta 18e, v MIKK-ovi kavarni, vsak dan med 08.00 in 20.00 uro, rezervacij ne sprejemamo!

Vlado Kreslin je bil rojen 29.11.1953 v Beltincih.
Z glasbo je začel kot bobnar v beltinski skupini Apollo leta 1970. Od takrat do leta '80 je kot pevec nastopal z bendi Špirit group, Zodiac, Horizont, Sanje in Avantura. Leta 1980 je s skladbo Dan neskončnih sanj zmagal na Slovenski popevki. Kmalu po tem se je priključil bendu Martin Krpan , ki je l. 1991, po nastopu pred Bob Dylanom na ljubljanskem stadionu, razpadel.
Konec 80ih se je Kreslin pričel glasbeno družiti s starejšimi godci iz rojstnih Beltinec - Beltinško bando. Posvetil se je ljudski godbi in povzročil pravi preporod etno glasbe in njenega dojemanja na slovenskem. Vzporedno je sodeloval z različnimi glasbeniki, predvsem z Mirom Tomassinijem.
Z bendom Mali bogovi, ki je nastal v začetku 90h, in Beltinško bando, je Kreslin na odrih in nosilcih zvoka združil – in še združuje – včeraj in danes, lokalno in globalno. V Beltinški bandi deluje zdaj že druga in tretja generacija ljudskih muzikantov, najstarejši pa je Vladov oče, 86-letni Milan.
Vlado pogosto sodeluje z mlajšimi slovenskimi in s priznanimi tujim glasbeniki (Alan Taylor, R.E.M., Rade Šerbedžija, Parni valjak, Hans Theessink, Vlatko Stefanovski, Chris Eckman,Neno Belan, Gal in Severa Gjurin…), preskakuje glasbene in državne meje in ruši tabuje, kar je lepo opisal reški Novi list: »Vlado Kreslin nikdar ni dovolil, da meje na Rupi, Uni, Bregani in Drini postanejo tudi meje v njegovi glavi.«
Jutarnji list pa je zapisal: »Ko človek posluša Kreslinove pesmi, se mu zdi, da so folk, blues in rock izumili Slovenci. Seveda je to daleč od resnice, vendar je on tako dober, da so pesmi glasbeno univerzalne, pa vendar v duhu slovenske«.
Številne njegove pesmi so skoraj ponarodele, nekatere pa so postale navdih za romane, celovečerne filme in diplomske naloge ter seveda za MIKK-ov tradicionalni božični koncert.
Kako Vlado in Mali Bogovi zvenijo v objemu intimnejšega klubskega vzdušja, bomo imeli priložnost preveriti v četrtek 25. decembra v MIKK-ovem klubskem prostoru!

Zagotovite si svojo vstopnico pravočasno, tudi tokrat je število kart omejeno!

Svojo vstopnico boste lahko zamenjali za zapestnico na dan koncerta na klubski blagajni med 20.00 in 23.00 uro!





Več dogodkov

DatumDogodek 
četrtek
18. april
ob 10:00
Kiparska kolonija Zmaj je živKiparska kolonija Zmaj je živ
S kiparsko kolonijo » Zmaj je živ« želimo obuditi kiparstvo, ki je bilo v naši občini živo in širše prepoznavno v sedemdesetih in osemdesetih letih prejšnjega stoletja. Nekateri kiparski izdelki ...
četrtek
18. april
ob 10:00
Javno strokovno vodstvoJavno strokovno vodstvo
Vljudno vabljeni na brezplačna javna strokovna vodstva po razstavahMARKO ZOROVIĆ. Slike in dela na papirjuinIzbor iz stalne zbirke Galerije Ante Trstenjak LjutomerVodstva bodo v četrtek, 18. aprila ...
četrtek
18. april
ob 18:00
PRAVLJIČNI VEČER ZA ODRASLE 2024PRAVLJIČNI VEČER ZA ODRASLE 2024
PRAVLJIČNI VEČER ZA ODRASLE 2024,v četrtek, 18. aprila 2024, ob 18. uri v poročni dvorani Mestne hiše LjutomerVabljeni!
petek
19. april
ob 10:00
Kiparska kolonija Zmaj je živKiparska kolonija Zmaj je živ
Ustvarjalci: Alojz Grabrovec, Jože Smrkolj, Marko Šijanec.
nedelja
21. april
ob 10:00
Zeliščarski dan negovanje 2024Zeliščarski dan negovanje 2024
Grad Negova kot ambasador dragocene kulturne dediščine tudi letos vabi na tradicionalni zeliščarski dan NEGOVAnJE 2024. Vabimo vas, da spoznate čudoviti svet zelišč z vsemi čutili skozi pester ...
Prikaži vse dogodke