ISPOVID ENEGA PRLEKA, KI SI JE ODLIČNO FŠTIMA DRUŽINSKE ZADEVE, PA TÜDI METSOSEDSKE ODNOSE

SATIRA

TUNČEK, nedelja, 16. maj 2010 ob 11:514

Nebi zna rečti ke mote proti Bosoncon ? Mene so fčosih malo motli, zaj pa ne več. Kak je sploh do toga prišlo van fčasih poven.

Mon eno hčer, ka mi je skos pila krf. Bija sen fse samo oča ne : stori kripl, priflikjenec. zarükan kak štor, teslo, ka je sto let pret lesenoj žlicoj, pa še fse mogoče drügo. Mon tüdi že malo staršo babo, ka me je fčosih v glovo prckala kak majmona. Nič joj je ne pasalo, fse je blo narobe. Bole sen dela več je blo narobe in je o meni gučala bobje kozlarije. Mon tüdi neke sosidof, ka so mi skos delali pičkarije, jebemo jin sunce, tak van to poven ! Nibene stvari sen nigi ne praf naprava, da nebi blo nekega grdega guča, porkafiks.

Potli pa se je zgodlo. Hčer je spoznala enega Bosonca, ke jo je napuna in se je te mogla žjin oženiti. Zaj pa se je začela drüga vüra. Na začetki sen misla, da de se mi praf gor ftrgalo, tak sen trpa, porka svet!
Po dveh mescih pa je že prišla domu s plovin okon. Pokozala namia je z mamikoj kaj ji je nareda. Krucinal sen reka. pa kaj če to pomogati. zaj sen naenkrat ne bija več neandertolec in fse drügo kaj je pret šlo hcoj. Po dveh dnevih je šla kjemi nazaj. Fsokih teko cajta pa je prišla domu vsa premločena, pa se malo zjokala in hvolila mene kak sen dober zloti atek, in šla čes kakšen cejt k moži nazaj.

Še mojo Miciko je grotalo stroh totega Bosonca in se je zato prav dobro poprovila. Meni pa je toti Bosonc grota zlo fajn. Fčosih ga celo pelan v gostilno na špricar in sva zato grotala ta vekša kolega, primoj düši da je tak kak van provin.
Zakej pa ne ? Zgliha mi je familijo takak je to praf. Toti Bosonci so ot hudiča ne poznajo heca in nemajo milosti do bob. Še fsoki večer jin žena more mujvati noge, tak, da je to postrežba olinkluzif. Nigi nega čüti španskega sroja po televiziji, samo fuzbol pa amen. Fsemogoče bi se mi lehko navüčili mi ot jih.

Gda pa momo prinas piknek, tüdi zet pride, s familijoj (mojo tri froce), pa tüdi žlohto pripela (tiste ot tan doj), te je pač veselo pa interesantno. Da bi vi vidli kak je to fajn. Gda se deca zaženejo po vesi še podgane spizdijo. Sosidi pa dvo dni ne grejo vün s kuč.
Tüdi na jihovo muziko sen se navada, pa se je ne tak slaba, tak da tüdi miši nemamo več pri hiši. Mojo nekega Šabana Šovliča, ka tak poje takak bi ga neše hteja klati. Najbole popolarna je tista pesen : Kuje konja Mujo na verandi, čeglih je že malo stora, so pa tüdi drüge fajn, sama fse vküp je malo glasno.

Je pa zlo fajn, če me keri sosit če kaj gjaviti, mu samo poven, ke mo meli piknek, pa mi do mir, krucinol svet. F štacüni fčosik tak za hec stegnen roke proti pakeranin čevapčičon, te pač lidje rastegnejo roke, ot stroha pa zajofkajo : "Po do meli piknek, križani Jezos!"

Ka van še čen rečti : Jas sen zaj kak cesar na vesi primojidüši, ka ne lažen.
Zato provin : Naj živijo Bosonci !!!

Lep pozdrof : Štihof Pepek




Blog je mnenje avtorja in ne izraža stališča uredništva.


Več v Blog

Dnevnik iz Los Angelesa

Dnevnik iz Los Angelesa

petek, 4. avgust 2023 ob 09:25
Dnevnik iz Los Angelesa

Dnevnik iz Los Angelesa

nedelja, 30. julij 2023 ob 10:42