Pokale in medalje je najboljšim podelil v zadnjem času najvidnejši prostovoljni gasilec

Državno gasilsko tekmovanje za memorial Matevža Haceta v Gornji Radgoni, ki se ga je udeležil tudi v zadnjem času najvidnejši prostovoljni gasilec in predsednik Vlade Republike Slovenije, Marjan Šarec

Prlekija-on.net, nedelja, 23. september 2018 ob 14:33
Marjan Šarec na Državnem gasilskem tekmovanju za memorial Matevža Haceta

Marjan Šarec na Državnem gasilskem tekmovanju za memorial Matevža Haceta

V Gornji Radgoni je ta konec tedna potekalo Državno gasilsko tekmovanje za memorial Matevža Haceta. Že v soboto so na prizorišču tekmovali pionirke, pionirji, mladinke in mladinci, v nedeljo pa se je pomerilo še 270 ekip članic, članov, starejših gasilk in gasilcev. 

Članice A in B ter člani A in B tekmujejo v taktični mokri vaji, vaji razvrščanja, teoretičnem testiranju in vaji s hidrantom, starejši gasilci in gasilke pa v vaji s hidranton in vaji raznoterosti. Na prizorišču je bilo zbranih okoli 3.000 gasilcev in gasilk, poleg tekmovalcev, tudi veliko gledalcev zanimivega tekmovanja.

Članice in člani pri tekmovanju uporabljajo gasilsko sekiro, reševalno vrv, oviro za vstop v prostor, stojalo za vezanje vozlov, leseno lestev in samostoječo A lestev, starejše gasilke in gasilci pa vedrovko, vedro, tlačno C cev, cevni pritrdilec, spojni ključ, hidrantni nastavek, trojak in vrv.

Pri članih A so prva tri mesta zasedle ekipe Lokvica, Dolenja Straža in Andraž nad Polzelo (19. Šratovci), pri članicah A Krka Novo mesto, Semič in Bodonci (25. Ivanjkovci, 32. Pristava), pri članih B Kebelj, Žiri in Ratež (11. Šratovci), pri članicah B Žiri, Sušje in Legen (16. Pristava), pri starejših gasilcih Kotlje, Šalek in Ponova vas (33. Radenci - Boračeva), pri starejših gasilkah pa Polje, Gaberke in Petrova vas (21. Sp. Ivanjci, 31. Trnovci).

Najboljšim je medalje in pokale podelil v zadnjem času najvidnejši prostovoljni gasilec in predsednik Vlade Republike Slovenije, Marjan Šarec.

Vsi rezultati so tukaj.

Foto: Jure Zauneker



Več v Kultura in izobraževanje