V četrtek potrdili 37 novih okužb s koronavirusom, štiri osebe so umrle

V četrtek je bilo hospitaliziranih 112 ljudi, 30 jih je na intenzivni negi, pet pa so jih odpustili iz bolnišnic

Prlekija-on.net, petek, 3. april 2020 ob 11:23
V četrtek so iz bolnišnic odpustili pet ljudi, štiri so umrle

V četrtek so iz bolnišnic odpustili pet ljudi, štiri so umrle

V četrtek, 2. aprila, je v Sloveniji bilo na okužbo s koronavirusom testiranih 1.064 ljudi, od tega je bilo 37 testov pozitivnih. Skupno število ljudi, pri katerih so do sedaj v Sloveniji potrdili okužbo s koronavirusom tako znaša 934. V četrtek je bilo hospitaliziranih 112 ljudi, 30 jih je na intenzivni negi, pet pa so jih odpustili iz bolnišnic. Štiri osebe so v četrtek umrle, tako da je skupno število umrlih sedaj 20. Stanje po regijah in občinah bo znano okoli 15. ure.

DSO Ljutomer

V DSO Ljutomer zabeležili še osem novih okužb, skupaj že 41


Uradni govorec vlade Jelko Kacin je na novinarski konferenci omenil, da je število okužb po svetu preseglo milijon, v Sloveniji pa se okužbe širijo nekoliko počasneje kot globalno. Ne moremo pa si privoščiti, da bi šli po poti Italije, Španije, ZDA... in zaenkrat nam to uspeva, je ob tem povedal Kacin.

Kot je povedal, od uveljavitve ukrepa do njegovega učinka po mnenju strokovnjakov mineta dva tedna. Nihče nima popolnih informacij, jasno pa je, da hitrost in odločnost ukrepov vodi v počasnejše širjenje virusa s tem pa omogočata, da se epidemija in s tem kriza hitreje zaključi.

Ponovni zagon nekaterih panog

"Ocena učinkovitosti sprejetih in morebitnih novih ukrepov ves čas poteka. Cilj je, da bodo ukrepi učinkoviti in življenjski. Vlada je včeraj med izjeme, za katere ne velja prepoved prodaje potrošnikov, dodala vrtnarije in drevesnice, cvetličarne. Tudi nekatera gradbena dela na nenaseljenih gradbiščih, hišah in stanovanjih. Vlada intenzivno proučuje, katere gospodarske dejavnosti lahko čim prej znova okrepi. Kako sprostiti krč in znova zagnati gospodarstvo. Prioritetna pozornost pa je usmerjena k domači proizvodnji zaščitnih sredstev, ki bi bila na voljo zaposlenim v teh panogah," je še povedal.

Tudi v četrtek so nove primere zabeležili v ljutomerskem domu starejših občanov, kjer je bilo pozitivnih osem brisov. Skupno je tako število obolelih v DSO Ljutomer naraslo na 41. Prvi okužbi sta bili tam zabeleženi prejšnji petek.

Policisti bodo sicer do nedelje poostreno preverjali spoštovanje prepovedi gibanja zunaj občin in zbiranja na javnih površinah. Med drugim bodo nadzirali dostope do priljubljenih turističnih točk.

Policija

Policija bo preverjala, ali spoštujete prepovedi gibanja in zbiranja


Vrtnarije imajo v tem času veliko pridelkov

Po novem bodo lahko odprte vse vrtnarije, cvetličarne in drevesnice




Več v Slovenija