So tudi na Podgradju ukradli labodjega mladiča?

Šlo je za labodka, starega 31 dni, ki ga je zaskrbljena bralka tam obiskovala vsak dan, v nedeljo zjutraj pa ga tam več ni bilo.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 26. julij 2021 ob 17:33
Laboda sta na ribniku sama

Laboda sta na ribniku sama

V zadnjih mesecih smo v Sloveniji bili priča več dogodkom, ko so na različnih lokacijah izginili labodji mladiči. Le-te naj bi nato prodajali na črnem trgu, kjer dosegajo tudi cene po tisoč ali več evrov. Sredi junija nam je zaskrbljena bralka sporočila, da še je v soboto na prvem ribniku na Podgradju videla mladička, v nedeljo zjutraj pa ga tam ni bilo več.

Gre za labodka, starega 31 dni (izvalil se je 20. maja) in ga je tam obiskovala vsak dan, in je bil še "včeraj zjutraj mladiček »Baby Heaven« tik ob mami, danes po maši ob 7h pa je izginil," nam je sporočila bralka.

Laboda v ribniku na Podgradju

Ljutomerski gasilci rešili ukleščenega laboda


Zjutraj je dejanje kraje že tudi naznanila policiji. "Na policiji sem povedala, da je možno, da to počnejo odvisniki od drog, ker bi naj bil labodji mladiček na črnem trgu vreden okoli 1.000 evrov. Vem, da je skoraj nemogoče izslediti kriminalca, ki je to storil, a z največjo žalostjo ugotavljam, da je to hudičevo delovanje prišlo tudi sem," nam še je ob tem zapisala.

Stanje smo preverili na ribniku v nedeljo večkrat, kjer dopoldan niti popoldan tam res nismo več zasledili mladička. Stanje smo preverili tudi med tednom ter v naslednjih tednih, saj smo se zares želeli prepričati o izginotju, a mladiča ni bilo nikjer. Laboda sta tam bila sama ter ga klicala. Ali je res tudi pri nas prišlo do tega gnusnega dejanja ali pa se je mladiček v tem času kam "skril", ali morda postal tudi žrtev kakšnega naravnega sovražnika, zaenkrat tako ni znano.

Ob tem je poškodovan tudi eden od starejših labodov in težje hodi od dogodka letos marca. Glede tega smo povprašali tudi na pristojno veterinarsko službo, kjer so nam pojasnili, da z labodom naj ne bi bilo nič narobe, saj je bil pred kratkim pregledan.

Labodi
Mladič, ko je še plaval s staršema


Več v Črna kronika