STAND UP večer//PERICA JERKOVIĆ

četrtek, 23. marec 2017 ob 20:00
STAND UP večer//PERICA JERKOVIĆ
Za večer smeha in solz bo poskrbel…

Perica Jerković, ki je slovenskim ljubiteljem stand-up komedije zelo znano ime, saj gre za enega najizkušenejših stand-up komikov pri nas. Kot ustanovni član skupine Komikaze se je vsem vtisnil v spomin z avtobiografsko, zdaj že prav antologijsko točko “Rojen v Jugi”.

Kot študent in aktivist koprskega študentskega kluba se je začel ukvarjati sprva s filmsko, kasneje pa tudi s stand-up komedijo. Leta 2003 je pognal študentski stand-up s šovom "Ceu Smeh," ki je bil tako uspešen, da so ga izvajali štiri leta, koprsko gledališče pa je bilo vselej polno. Januarja leta 2007 je skupaj s somišljeniki ustanovil skupino Komikaze, s katerimi je ustvaril tri šove: Pristati inu obstati, Akcija in Banzaaaj. Kot igralec in scenarist je sodeloval pri oglaševalski akciji Gofla. Je tudi avtor in režiser številnih skečev v produkciji Komikaz.

Perica klasično stand-up pripovedovanje kombinira z enovrstičnicami in besedno komiko včasih prekine s segmentom polnim mimike in gestikulacije. Njegov monolog je v lahkotno embalažo zavita obilica sarkazma in (samo)ironije.

VSTOPNINA 9,00€.

Kategorija: Gledališče in predstave


Morda vas zanima tudi


Komentarji