13. tradicionalni pohod Pomlad v prleških goricah, Dan odprtih kleti in veselih ljudi

sobota, 27. maj 2017 ob 09:30
13. tradicionalni pohod Pomlad v prleških goricah, Dan odprtih kleti in veselih ljudi

Vabimo vas na 13. tradicionalni pohod Pomlad v prleških goricah – Dan odprtih kleti in veselih ljudi, ki bo v soboto, 27. maja 2017, s pričetkom ob 9.30 uri, v Centru Zavirje Razkrižje.

Glavni namen prireditve je predstaviti gostom prleško regijo z njenimi znamenitostmi, odličnimi vini in izvrstno domačo hrano značilno za to območje.

Vsak pohodnik ob pričetku pohoda plača startnino, ki znaša 15 €. V startnino je všteto okrepčilo ob startu, degustacijski kozarec za degustacije na točkah, pokušina hišnih specialitet pri posameznem ponudniku ter topel obrok na koncu poti.

Pot se vije med pisanimi vinogradi, travniki in gozdovi. Med potjo se ustavimo pri sedmih ponudnikih, ki ponujajo odlična vina in sokove ter številne izvrstne domače dobrote.
Zaključek pohoda je ob 17. uri na izhodiščni točki, v velikem šotoru Centra Zavirje Razkrižje, kjer ob topli hrani in dobri kapljici, za dobro vzdušje poskrbi domača glasbena skupina.

Možen je tudi nakup izdelkov lokalnih ponudnikov.

Pohod bo ob vsakem vremenu.

Za otroke do 12. leta starosti je pohod brezplačen.

Prireditev organizira Turistično narodopisno društvo Razkrižje v sodelovanju z Občino Razkrižje in skupino vinogradnikov.

Sodelujejo:

• Vinogradniška kmetija Krampač
• Turistična kmetija Dervarič
• Vinogradništvo in kletarstvo Sodec
• Na koncu vasi – Klet Kolbl
• Eko gorice Smolkovič
• Sadjarstvo Trstenjak in proizvodnja naravnih sokov
• Turistična kmetija Jureš.


Dodatne informacije na: tic@razkrizje.si, 02 584 99 12 , 041 878 448.





Več dogodkov

DatumDogodek 
nedelja
21. april
ob 10:00
Zeliščarski dan negovanje 2024Zeliščarski dan negovanje 2024
Grad Negova kot ambasador dragocene kulturne dediščine tudi letos vabi na tradicionalni zeliščarski dan NEGOVAnJE 2024. Vabimo vas, da spoznate čudoviti svet zelišč z vsemi čutili skozi pester ...
petek
26. april
ob 18:00
NASTOP UČENCEV GLASBENE ŠOLE SLAVKA OSTERCA LJUTOMER,  DISLOCIRANI ODDELEK RAZKRIŽJENASTOP UČENCEV GLASBENE ŠOLE SLAVKA OSTERCA LJUTOMER, DISLOCIRANI ODDELEK RAZKRIŽJE
Prireditev bo potekala v Domu kulture Razkrižje.https://gssol.si/dogodek/nastop-ucencev-dislocirani-oddelek-razkrizje-2/
sreda
1. maj
ob 09:00
PRVOMAJSKI POHOD IZ LENARTA V ZAVRHPRVOMAJSKI POHOD IZ LENARTA V ZAVRH
Začetek pohoda med 9. in 10. uro na Trgu osvoboditve v Lenartu.V Zavrhu bogata ponudba lokalnih kulinaričnih dobrot, vin in napitkov.Za veselo razpoloženje skrbi Ansambel Prisrčniki.Vabijo: Občina ...
Prikaži vse dogodke