Izmenjevalnica otroških oblačil in igrač (in vsega ostalega)

sobota, 19. januar 2019 ob 10:00
Izmenjevalnica otroških oblačil in igrač (in vsega ostalega)

Pridi, izmenjaj in povej naprej!

Izmenjevalnica otroških oblačil, igrač in vseh ostalih otroških potrebščin omogoča trajnostno in odgovorno posodobitev garderobe in igralnega parka vašega otroka, ki je povrhu še zastonj.
Izmenjevalnica vzpodbuja blagovno menjavo in s tem predstavlja alternativo potrošništvu.

KAKO DELUJE IZMENJEVALNICA?
Enostavno. Na izmenjevalnico prinesete oblačila, obutev, igračke ali druge potrebščine za otroke, ki jih je vaš malček že prerasel ali se jih naveličal, a so še vedno lepo ohranjene. Ob prihodu vse, kar prinesete s seboj, prevzame naša ekipa, ki jih glede na kategorijo ustrezno razporedi po izmenjevalnici. Vi pa začnete brskati med že razporejenimi kosi. Ko najdete karkoli, kar je vam ali vašemu otroku všeč in potrebujete, izbrano enostavno vzamete s seboj. Na izmenjevalnici ne bomo šteli kosov oblačil ali igrač, ki jih prinesete niti tistih, ki jih vzamete.

KAJ IZMENJEVATI NA IZMENJEVALNICI?
Vsa oblačila in obutev za otroke, vse igrače, knjigice in ostale otroške potrebščine, za vse spole in vse starosti. Kar prinesete, naj bo lepo ohranjeno in čisto, da bo takšno tudi vse, kar boste s seboj odnesli tudi vi. Kosi, ki jih prinesete, naj bodo sezonski, čisti in dobro ohranjeni, da bodo takšni tudi tisti, ki jih odnesete domov.

KJE IN KDAJ IZMENJUJEMO?
Izmenjevalnica otroških oblačil, igrač in vsega ostalega bo potekala v soboto, 19. januarja 2019, med 10.00 in 15.00, v prostorih Igralnice Mali ČuDo, ki se nahaja v prvem nadstropju Mensane (stara družbena prehrana) , Slomškova 49, Murska Sobota.

Oblačila, obutev, igrače in vse ostalo lahko v prostorih Malega ČuDa oddate tudi v terminih pred Izmenjevalnico:
∞ v ponedeljek, 14. 1., med 18. in 19. uro ter
∞ v četrtek, 17. 1., med 16. in 19. uro.
Vabljeni tja, kjer je Mali ČuDo doma!

ZAKAJ IZMENJEVATI?
Ker je odgovorno do narave in soljudi ter poceni za vas. Gre za alternativo potrošništvu in hitri modi, ki sta škodljiva za okolje in ljudi. Z izmenjavo oblačil in vsega ostalega pomagate zmanjševati količino tekstilnih odpadkov in preprečite nepotrebno izkoriščanje naravnih virov ter surovin za izdelovanje novih izdelkov. Če zase nove kose izmenjaš, namesto kupiš, tudi manj prispevaš k izkoriščanju delavcev v državah v razvoju. Ti so med delom izpostavljeni škodljivim kemikalijam, nevarnim razmeram dela in zlorabljajočim urnim postavkam. Dobro pa je tudi za vašo denarnico, saj brezplačno posodobite garderobo in igralni park svojega malčka.

Rastiščniki in tim igralnice Mali ČuDo bomo poskrbeli tudi za to, da na izmenjevalnici vašim otrokom ne bo dolgčas.

Za informacije smo vam na voljo:
Barbara (031 595 864) na barbara@malicudo.si (Igralnica Mali Čudo)

Vabljeni v Mensano na prijetno druženje ob kavici in čaju.

Izmenjevalnica poteka v sodelovanju Rastišče - poligon za zelene ideje, Igralnica Mali Čudo ter Mensana, medgeneracijsko središče!


Kategorija: Prireditve


Morda vas zanima tudi


Komentarji


Ostali prihajajoči dogodki v tej kategoriji


Marec 2019

DatumDogodek 
sreda
27. marec
ob 17:00
IGRAMO SE, IGRAMO SE, VESELO POJEMO IGRAMO SE, IGRAMO SE, VESELO POJEMO
IGRAMO SE, IGRAMO SE, VESELO POJEMO DOBRODELNI KONCERT ZA ŠOLSKI SKLAD Z GOSTOM ADIJEM SMOLARJEM27.03.2019, 17.00, Telovadnica OŠ dr. A. Trstenjaka NegovaVljudno vabljeni!
petek
29. marec
ob 10:00
URADNO ODPRTJE SREDIŠČA PODEŽELSKE DEDIŠČINE GRAD NEGOVAURADNO ODPRTJE SREDIŠČA PODEŽELSKE DEDIŠČINE GRAD NEGOVA
URADNO ODPRTJE SREDIŠČA PODEŽELSKE DEDIŠČINE GRAD NEGOVA29.03.2019V okviru evropskega projekta RURITAGE grad Negova prevzema vlogo gonilnika regeneracije podeželja. Že ob odprtju sezone 2019 se ...
nedelja
31. marec
ob 10:00
Zeliščarski dan na Gradu NegovaZeliščarski dan na Gradu Negova
ZELIŠČARSKI DAN NA GRADU NEGOVACelodnevno druženje ljubiteljev zelišč s pestrim programom za otroke in odrasle bo na gradu Negova bo potekalo v nedeljo, 31. marca 2019, med 10. in 17. uro.Na zeli ...

Maj 2019

DatumDogodek 
sobota
25. maj
ob 09:00
Zbudi se, Ormož!Zbudi se, Ormož!
[b]Zbudi se, Ormož![/b] je projekt, ki je nastal na pobudo Kluba ormoških študentov. In saj veste, ko nekaj postane tradicija, se je zelo težko odvaditi. Zato tudi letos, pripravljamo že [b]5.leto ...