Dario Corteze: Superhrana!

petek, 8. december 2017 ob 19:00
Dario Corteze: Superhrana!
Superhrana! Superstrup! Super! Hrana? Dario Cortese v Mladinskem centru Gornja Radgona v petek, 8. 12. 2017, ob 19. uri! Vabljeni, vstopnine ni!

Kaj je superhrana? Po tradicionalni kmečki pameti in vsakodnevnih sodobnih izkušnjah vsaka hrana, ki daje moč, omogoča krepko počutje, bistro glavo ter ne le preprečuje, temveč onemogoča razvoj bolezni. Le da ji nekdaj niso rekli superhrana, temveč le hrana. Kajti hrana je super. Samo da je hrana. A kaj, ko veliko tega, kar velja za hrano, ni hrana.
V današnjem času se je izraz »superhrana« uveljavil za hrano s posebnim pomenom, za hrano, ki je nekaj več. Zanimivo, da vsa prihaja od nekje drugje – kot da je tu okoli ni – in seveda ima svojo (super)ceno.
Kaj je sploh naravna hrana za človeka, kako pridemo do nje in kaj naredi v nas oziroma naše telo z njo? Tako bo beseda na predavanju med drugim tekla tudi na temo farmakodinamike in farmakokinetike hrane, s posebnimi in izjemnimi dodatki vred.
Kaj naj torej človek jé, da jê? Pri moči, naravno poln življenja in z energijo, ki se zliva čez rob? Enostavno: hrano. Naravno hrano.
Predava Dario Cortese, ki zelo rad kultivira lakoto, s pomočjo katere je napisal kar nekaj knjig na prehransko temo, med njimi tudi nekaj divjih. Zato ne pričakujte, da na predavanju ne bo govora o koprivah, hmelju, čemažu in drugih užitnih divjinkah. Je pa res, da predavanje ne bo vegetarijansko.
8. 12. 2017, ob 19.00 uri, Mladinski center Gornja Radgona
Vstopnine ni!
Vabljeni!

Kategorija: Delavnice in predavanja


Morda vas zanima tudi


Komentarji


Ostali prihajajoči dogodki v tej kategoriji


Julij 2018

DatumDogodek 
ponedeljek
30. julij
ob 16:00
Raziskovanje Istanbula - mesta dveh celinRaziskovanje Istanbula - mesta dveh celin
[b]Vabljeni na raziskovanje Istanbula, mesta dveh celin in treh imen. Skupaj se bomo popeljali po Bosporju, odkrivali skrivnosti Osmanskega cesarstva in še mnogo več![/b]Več informacij na:- tel. š ...