Dario Corteze: Superhrana!

petek, 8. december 2017 ob 19:00

Dario Corteze: Superhrana!

Superhrana! Superstrup! Super! Hrana? Dario Cortese v Mladinskem centru Gornja Radgona v petek, 8. 12. 2017, ob 19. uri! Vabljeni, vstopnine ni!

Kaj je superhrana? Po tradicionalni kmečki pameti in vsakodnevnih sodobnih izkušnjah vsaka hrana, ki daje moč, omogoča krepko počutje, bistro glavo ter ne le preprečuje, temveč onemogoča razvoj bolezni. Le da ji nekdaj niso rekli superhrana, temveč le hrana. Kajti hrana je super. Samo da je hrana. A kaj, ko veliko tega, kar velja za hrano, ni hrana.
V današnjem času se je izraz »superhrana« uveljavil za hrano s posebnim pomenom, za hrano, ki je nekaj več. Zanimivo, da vsa prihaja od nekje drugje – kot da je tu okoli ni – in seveda ima svojo (super)ceno.
Kaj je sploh naravna hrana za človeka, kako pridemo do nje in kaj naredi v nas oziroma naše telo z njo? Tako bo beseda na predavanju med drugim tekla tudi na temo farmakodinamike in farmakokinetike hrane, s posebnimi in izjemnimi dodatki vred.
Kaj naj torej človek jé, da jê? Pri moči, naravno poln življenja in z energijo, ki se zliva čez rob? Enostavno: hrano. Naravno hrano.
Predava Dario Cortese, ki zelo rad kultivira lakoto, s pomočjo katere je napisal kar nekaj knjig na prehransko temo, med njimi tudi nekaj divjih. Zato ne pričakujte, da na predavanju ne bo govora o koprivah, hmelju, čemažu in drugih užitnih divjinkah. Je pa res, da predavanje ne bo vegetarijansko.
8. 12. 2017, ob 19.00 uri, Mladinski center Gornja Radgona
Vstopnine ni!
Vabljeni!


Kategorija: Delavnice in predavanja

Morda vas zanima tudi


Komentarji

Ostali prihajajoči dogodki v tej kategoriji


December 2017
 DatumDogodekKategorija
ponedeljek, 18. december 2017 ob 17:00Kako s pravilno prehrano pridobiti in vzdrževati zdravo telesno težo?!
KAKO S PRAVILNO PREHRANO PRIDOBITI IN OBDRŽATI ZDRAVO TELESNO TEŽO? - brezplačno predavanjeKRATEK OPIS PREDAVANJA:Toliko ...
Delavnice in predavanja
četrtek, 21. december 2017 ob 17:00MORALNE VREDNOTE IN MLADI
SpoštovaniVsak od nas pozna svoje vrednote, predvsem tiste, ki so nam jih starši in stari starši položili v zibelko. ...
Delavnice in predavanja