Tečaj prve pomoči za dojenčke in otroke

ponedeljek, 22. oktober 2018 ob 15:45
Tečaj prve pomoči za dojenčke in otroke

Nezgode so del našega vsakdana. Najpogosteje se zgodijo doma in v prostem času, ko smo skupaj z najbližjimi. Bi jim znali pomagati? Ima vsaj ena oseba v vaši družini znanje prve pomoči? Veste, da je potrebno dojenčka in otroka oživljati drugače kot odraslega?

Bodite pripravljeni, da vas v nujnih primerih ne zagrabi panika. Če imate potrebna znanja in veščine, boste, ko bo potrebno, sposobni ukrepati mirno in pravilno.

KDO SO UDELEŽENCI?
Na dosedanjih tečajih je poleg nosečnic in mamic četrtina udeležencev očkov, udeležujejo se jih tudi dedki in babice. Tečaje izvajamo tudi za vrtce in zaključene skupine vsaj osmih udeležencev na lokacijah po celi Sloveniji.

VSEBINA TEČAJA
Na tečaju prve pomoči boste izvedeli, kaj storiti, ko dojenček ali otrok potrebuje hitro ukrepanje z vaše strani. Poudarek je na praktičnem delu, kjer se na lutkah za oživljanje naučite pravilne tehnike umetnega dihanja in zunanje masaže srca ter odstranjevanja tujkov iz dihalne poti. Spoznali boste, kako se v teh primerih nudenje pomoči dojenčku in otroku razlikuje od pomoči odraslemu. Naučili se boste tudi rokovanja z defibrilatorjem. V teoretičnem delu boste dobili uporabne napotke za prvo pomoč dojenčku in otroku pri najbolj pogostih nujnih stanjih (vročinski krči, alergične reakcije, opekline, zastrupitve, padec z višine, krvavitve, zlomi..), pa tudi kako pravilno ukrepati v situacijah, ki otroka sicer ne ogrožajo, zahtevajo pa takojšnje pravilno ukrepanje (izbit zob, ugriz idr.). Izvedeli boste tudi, kako lahko ukrepate preventivno, da do določenih nujnih stanj sploh ne pride.

Prijave tukaj: https://www.meripopins.si/izdelek/prva-pomoc-za-dojencke-in-otroke-murska-sobota/
Tečaj poteka tri ure in sicer od 15.45 do 18.45, vabljeni!

KAKO POTEKA IN KDO GA IZVAJA?
Tečaj traja štiri pedagoške ure, v prijetnem okolju, za udeležence so zagotovljena brezplačna parkirišča. V odmoru so na voljo osvežilni napitki in sadje. Vsi udeleženci prejmejo mape z listi, pisala in gradivo. V spletni anketi lahko izrazijo mnenje o izvedbi tečaja, saj vse konstruktivne pripombe upoštevamo pri naslednjih izvedbah.
Tečaj poteka v majhnih skupinah, do največ deset udeležencev, vodi ga dolgoletna, izkušena predavateljica medicinske izobrazbe z veljavno licenco za poučevanje (tovrstne tečaje izvaja tudi za vrtce).

Ves čas tečaja spodbuja dvosmerno komunikacijo in sproti odgovarja na zastavljena vprašanja. Udeleženci lahko že pred tečajem zastavijo vprašanja, ki jih obdelamo na tečaju oziroma smo na voljo za odgovore tudi po končanem tečaju.

CENA IN LOKACIJA
Kotizacija za posamezno udeležbo znaša 30€, udeležencem dogodkov in programov Igralnice Mali Čudo nudimo 10% popust (koda za popust malicudo) ter parom 15% popust (koda za popust parimalicudo). Če prijave in plačila ne želite izvesti prek našega spletnega portala, nam pišite (info@meripopins.si) ali pokličite 051 605 607 in predračun vam bomo poslali na vaš e-mail naslov.
Mesto na tečaju je zagotovljeno ob vplačilu kotizacije.

Lokacija: Igralnica Mali Čudo, ki se nahaja v Medgeneracijskem središču Mensana, Slomškova 49, Murska Sobota, na voljo so brezplačna parkirna mesta.

Za vse informacije smo vam na voljo:
Breda 051 605 607, Meri Popins na info@meripopins.si
Barbara 031 595 864, Igralnica Mali Čudo na barbara@malicudo.si

Prijave tukaj:
https://www.meripopins.si/izdelek/prva-pomoc-za-dojencke-in-otroke-murska-sobota/





Več dogodkov

DatumDogodek 
nedelja
21. april
ob 10:00
Zeliščarski dan negovanje 2024Zeliščarski dan negovanje 2024
Grad Negova kot ambasador dragocene kulturne dediščine tudi letos vabi na tradicionalni zeliščarski dan NEGOVAnJE 2024. Vabimo vas, da spoznate čudoviti svet zelišč z vsemi čutili skozi pester ...
četrtek
25. april
ob 10:00
Javno vodstvo po razstaviJavno vodstvo po razstavi
Vljudno vabljeni na javno strokovno vodstvo po razstavi[i][b]Izbor iz stalne zbirke Galerije Ante Trstenjak Ljutomer.[/b][/i]Brezplačno strokovno vodstvo bo v četrtek, 25. aprila 2024, ob 10. In 17. ...
petek
26. april
ob 18:00
NASTOP UČENCEV GLASBENE ŠOLE SLAVKA OSTERCA LJUTOMER,  DISLOCIRANI ODDELEK RAZKRIŽJENASTOP UČENCEV GLASBENE ŠOLE SLAVKA OSTERCA LJUTOMER, DISLOCIRANI ODDELEK RAZKRIŽJE
Prireditev bo potekala v Domu kulture Razkrižje.https://gssol.si/dogodek/nastop-ucencev-dislocirani-oddelek-razkrizje-2/
sreda
1. maj
ob 09:00
PRVOMAJSKI POHOD IZ LENARTA V ZAVRHPRVOMAJSKI POHOD IZ LENARTA V ZAVRH
Začetek pohoda med 9. in 10. uro na Trgu osvoboditve v Lenartu.V Zavrhu bogata ponudba lokalnih kulinaričnih dobrot, vin in napitkov.Za veselo razpoloženje skrbi Ansambel Prisrčniki.Vabijo: Občina ...
Prikaži vse dogodke