PISMO STARŠON

Študentska satira

TUNČEK, sobota, 4. september 2010 ob 16:34
PISMO STARŠON

Drogi starši !

Že tri mesce je , ke sen na študeraji v Lublani, pa sen van ne še nič pisala. Zavolo tega me je sron, pa van oblüblan, ke se mo totogledno zej poprovila. Še pret kak nadalüvlen s totin pisajen, vas prosin, da si sednete doj! Nadaljevoja pod nobenoj cenoj ne čitajte stoje !!

Zej so mi se opekline že skoro popunoma zacelile in sen že tüdi praktično vün is šoka, ka sen mogla skočiti doj s štrtega štoka. F špitoli sen bila samo dvo tjedna, vid se mi je tak popravava, ke lehko štejen pa tüdi pišen, kozlon pa še samo enkrat na tjeden. Ke sen pa ogen soma zakürila, pa mo mogli fakolteti pločati 200 000 € otškodnine, samo to je ne nič, glovno je ke sen ostola jas živa. Mela sen tüdi neke sreče, ke je človik, ki stanüvle prek ceste, vida, ke gori, pa je pozva gasilce in rešilni avto. Obiska me je tüdi v špitoli in ke sen ne mela ge več biti (moja soba je komplet zgorela), me je vzeja k sebi na stanovoje. Un mo enosobno stanovoje, pa je zato še teko bole fajn.

Prafzapraf je un dvakrat starši ot mene, pa sva se fseglih močno zalübila eden v drügega, taka zej nemreva več biti  fsoki son. Zej planerava, da se oženiva, prafzapraf se moreva.
Nesva se še dogučala, gda to bo, samo bi htela čimpret, da se mi nedo poznali še znoki nosečnosti. Resen drogi moji, grotala mo mati. Ven da kumer čokate toti moment, da te dedek pa babica. Tüdi sen stoprocentna, ke te deco zlo radi meli (resen sen mislila deco, se čokan trojčke), se ven kak ste meli radi mene gda sen bila mala.

Samo ena stvor je še, ke odloga našo gostüvaje, moj zaročenec, je negi stekna neki nalezlivi betek, zato sva zej obo f špitoli. Dobivleva antbiotike praf v žilo. Dohtari temi betegi profijo sifiles ali neke tokega, ka pa jas ven zake se gre.

Ven, da te mojega možo pričakali otprtih rok, se de skoro hitro grota del naše familije. To je zlo pomenben človik, čeglih nema zaklüčene osnovne šole je zlo ambiciozen. Normalno je, da je ne naše vere, samo ven ke te do jega strpne, pa da vas tüdi nede motilo, ke je zamorc. Sigurna sen, ke te ga meli radi, bor teko kak ga mon rada jas!!!

Približno vaši let je, pa te se zato še bole zastopili. To je vožno, še posebe zato, ke se bova preselila k van ( nojino enosobno stanovoje de premalo za teko lidi ).

Zdi se mi, ke so tüdi jegovi starši spoštovoni lidje, oča je poznoni švercar mamil is Ofrike, se je moj bodoči moš po porekli ot tan.

Tak, zej ke sen van fse tak lepo opširno opisala, mislen, ke je cejt, da priznon : ne mi je zgorelo stanovoje, tak, da mi je ne nič, tüdi f špitoli sen ne bila, pa niman niti sifilisa, niti zaročenca, še meje pa zamorca.
Resnica je toka : vrgli so me pri matematike, podnila sen is ekonomije, pri informatiki sen kumer naprovila ispit, htela pa sen van pokozati, ka so na toten sveti tüdi hujše stvari ot totih ispitof.

Lep pozdrof in še skos vas mo rada vaša NEŽIKA



Blog je mnenje avtorja in ne izraža stališča uredništva.


Več v Blog

Dnevnik iz Los Angelesa

Dnevnik iz Los Angelesa

petek, 4. avgust 2023 ob 09:25
Dnevnik iz Los Angelesa

Dnevnik iz Los Angelesa

nedelja, 30. julij 2023 ob 10:42