TUNČEK torek, 15. marec 2011 ob 06:59

Ivek je napisal/a:
Afstrijci so itak malo pehjeni. Kda de jin sfalilo vode is alpskih ledenikov, do otprli Cvetndorf. Jas se bole bojin finančnega oblaka, ki de priša is Japonske.

Pa tüdi keko so napravli "alpskih"jezer in vničili pokrajino. In nič nečejo čüti kak je nevarna elektrarna Koralpe za lidi v naši dolini. Jaaa

MILAN torek, 15. marec 2011 ob 07:14

Mislec tota nevola de se poznala na celen sveti.Že tak v nevolah de še to vekši rukar

TUNČEK torek, 15. marec 2011 ob 07:52

Rükar gor ali doj, na fse smo preveč požrešni, pa nan narova gverovle, le potresi so pač del zemline aktivnosti, proti keri nič nemremo. Jaaa

zobl torek, 15. marec 2011 ob 10:50

zodjih por dni zgleja ka je slovenija pa svet pun atomskih fizikov pa podobnih znanstveniof keri razpredajo svoje teorijice.
Ivek je reka ka je jedrska elektrarna najbolj čista, mogoče do ene mere je to res, razen kasneje gda punijo fasle z jedrskin odpadon, tisto pa je te vrag kon skladiščiti.
Po moje je najbolj čisto pridobivanje elektrike - veternica, seveda pride praf za vetrovna področja.

MHA torek, 15. marec 2011 ob 15:28

S tistin otpadon je res tak, ka ga moreš nekan odložiti, vetrnice pa se san vrtijo. Hrvoti mojo nejbol čisto nuklearko, ka jin nikšega otpada ne ostone Hjooj

zobl sreda, 16. marec 2011 ob 10:56

Hehe , Nemci so gnes vgasnili 7 jederskih elektrarn Jaaa

zobl sreda, 16. marec 2011 ob 12:13

Ivek je napisal/a:
Čin eni čüjejo, ka se je neke zgodilo okoli "jedrskega" že napihovlejo radioaktivnost, pa radioaktivni oblaki no tak dale. Tüdi či pri elektrani spistijo oblak pare, ki je malo bole radioaktiven. Či bi to bilo tak, te bi že fsi meli sprhnete riti ot tistih por tisoč atomskih bomb, ki so jih po celen sveti sprobali. Amerikanci jih spuščajo v Ameriki, kda pa je bija Černobil so drli zavolo politike. Ne ven o kakšen oblaki radioaktivnega proha s Japonije neki gučijo. Eni bi tote elektrane fstavili, pa meli samo čisto energijo. Te pa bi protesterali, ka naj jin držova do lektriko. Jedrske elektrane so ene ot najbole kvalitetno delanih, kontroleranih no srvisiranih industrijskih objektov. Tüdi najmeje svijojo po okolji.
Tüdi gučati, ka je Krško slaba elektrarna je namerno širjenje defetizma, panike no nezadovoljstva. Rajši mon še eno atomsko, kak pa TEŠ-6.
V Evropi je 192 nukleark, pa venda neso hempasti, či bi to bilo tak zanič.


preberi si malo wikileaks in podobne pa boš videl, ka je sodišče naložilo ka se nekaj jederskih elektrarn na japonskem zapre ker ne bi zdržale potresa višjega kak 6 stopnje.., Japonska vlada pa je ne glede na to tirala dale svoje biznise pa ignorirala alternativne vire pridobivanja električne enrgije.
V wikileaksu je kar nekaj depeš iz 2006 f kerih je zapisano ka nove generacije japonskih jederskih elektrarn reciklirajo jedrsko gorivo in s ten ogrožajo varnost, IEAE v depeši je zapisala ka večina teh novodobnih jederskih elektrarn na japonsken ne bi prenesle brez poslledic potresa višjega od 6. stopnje.

Definitivno bi stava toto jedrsko elektrarno v Kršken pa se obrna ka alternativnim virom pridobivanja električne energije.

MILAN sreda, 16. marec 2011 ob 16:53

Mislec lidje preveč trošimo isto je z elektrikoj te pa se nekej zgodi stalno je tak bilo pa bo. Mislec

MHA sreda, 16. marec 2011 ob 17:21

zobl je napisal/a:
[b]Definitivno bi stava toto jedrsko elektrarno v Kršken pa se obrna ka alternativnim virom pridobivanja električne energije.



Či pa viš ka se ovi za ptiče bojijo, ovii pa za reko Hjooj Pa teko kak vetrnica energije proizvede Butl

Ivek sreda, 16. marec 2011 ob 18:01

Najpret neke o Zobli. Jas mon rat zobl na krühi, zato mi gre malo na jetra či nehče če biti zobl. To ká se Japoncon godi mo fasali tüdi mi, samo ne radioaktivno pač pa finančno. Kriza je dobila še neke sile, zato gi je svet čiduže meši. Kak kodi se svet, pa mi žjin vrtimo, tega nemremo fstaviti, zato je drtje "fstaviti nuklearke" hempasto. Morti bode toto drükaje zemle malo premeknole tiste, ki nečejo razmiti, ka planet mo svoje zakone s kerimi nemre rengerati nobena politika. Morti, do Ameri gor prišli, ka ne bilo dobro, ka neso potpisali Kjotskega protokola.

TUNČEK sreda, 16. marec 2011 ob 18:11

Problemi Japonske se bodo zej po potresi, še močno povečali in fse de se poznalo tüdi v sveti, se človik dobi opčutek, da so fsa svetovna gospodarstva razvitega sveto močno na kreditih, še najbole pa Japonska :

Javni dolg že 200 odstotkov BDP

Javnofinančni primanjkljaj na Japonskem je malo pod osmimi odstotki bruto domačega proizvoda in naj se v naslednjih letih ne bi bistveno znižal. Javni dolg je medtem že dosegel 200 odstotkov BDP in je daleč najvišji med razvitimi državami, v naslednjih letih pa naj bi se še zviševal.

"Pomembno je, da se na Japonskem v najkrajšem možnem času doseže nacionalno soglasje glede tega vprašanja in na podlagi tega doseže konkreten dogovor o ozdravitvi javnih financ," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejal nekdanji namestnik japonskega finančnega ministra, ki trenutno zaseda eno najbolj vidnih mest v MDS.

(Povzeto po Dnevniku)

TUNČEK sreda, 16. marec 2011 ob 18:15

Zobl, če ti fstoviš Krško, mo skoro bres elektrike. Z alternativnimi viri pa bi mogoče preskrbeli Rücmance pa Düplek za drüge bi pa štroma že sfalilo. Slovenija je potenciol hidroelektrarn že skoro skoristila, ptičari so proti tisto malo vetrnican, ke bi se lehko napravile, sunčne celice pa so droge in placa za jih nemamo kak na primer Španci, ke jih mojo cele planjove. Jaaa Mislec

Legionar sreda, 16. marec 2011 ob 19:59

zobl je napisal/a:

Definitivno bi stava toto jedrsko elektrarno v Kršken pa se obrna ka alternativnim virom pridobivanja električne energije.


Kakšnim alternativnin viron? Taka bi vniča vodotok Mure recimo? Jedrska elektrarna je ne problem, či ustreza vsem varnostnim predpisom. Keko ven, je JE Krško glede toga na zlo veki ravni. Mogoče bi velalo edino razmisliti o ten, ka se jedrskih elektrarn ne bi gradilo na potencialno zelo potresnih območjih, kapa je Slovenija glih ne. Zato je gučati o ten, ka se lehko kej takšnega zgodi tüdi pri nas, bole znanstvena fantastika kak kej drügo.

Je pa eden pred dobro napisa: večni problem z elektriko mo rešili tak, ka mo meje trošili! Glede toga pa smo lidje povečini zlo nedisciplinirani, pa neosveščeni, trošimi brezveze, pravzaprav večino elektrike potrošnimo brezveze in po nepotrebnen!

đoužek sreda, 16. marec 2011 ob 20:06

TUNČEK je napisal/a:
Zobl, če ti fstoviš Krško, mo skoro bres elektrike. Z alternativnimi viri pa bi mogoče preskrbeli Rücmance pa Düplek za drüge bi pa štroma že sfalilo. Slovenija je potenciol hidroelektrarn že skoro skoristila, ptičari so proti tisto malo vetrnican, ke bi se lehko napravile, sunčne celice pa so droge in placa za jih nemamo kak na primer Španci, ke jih mojo cele planjove. Jaaa Mislec

Neee

MHA sreda, 13. avgust 2014 ob 13:36

V okolici Lotmerka smo baje meli potres.

Z Urada za seizmologijo in geologijo pri Agenciji RS za okolje so sporočili, da so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic ob 12.36 zabeležili šibek potresni sunek. Po preliminarnih podatkih je bilo žarišče potresa 142 km severovzhodno od Ljubljane, v bližini Ljutomera. Preliminarno ocenjena magnituda potresa je bila 2,2.



Vir -> klik

Dejan sreda, 13. avgust 2014 ob 14:04

Moš na naslovnici.

http://www.prlekija-on.net/lokalno/8249/tla-so-se-stresla-v-blizini-ljutomera.html

Jas sen ga čütja, sen takoj zna, ka je potres.

pravični sreda, 13. avgust 2014 ob 14:47

Tresla se gora rodila se miš. Hihihi

Jaz sem pa mislil, da se je pojavil jagodni izbor, ko se je ves Ljutomer tresel. Hihihi Zloba Hahaha

MHA četrtek, 14. avgust 2014 ob 18:05

Ko sen steja napisati, se ne blo na naslovnici Hihihi Jas sen ne cütja, zbüdilo me samo ko mi v kühji neke dol opalo Nasmeh



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.