Jesensko srečanje Citroën kluba Slovenije

Srečanje ljubiteljev Citroënovih vozil, ki imajo med vsemi znamkami največ ljubiteljskih privržencev

Prlekija-on.net, ponedeljek, 14. september 2015 ob 23:311
Srečanje ljubiteljev Citroënovih vozil

Srečanje ljubiteljev Citroënovih vozil

Sekcija Prlekija slovenskega Citroën kluba je minuli vikend organizirala srečanje ljubiteljev Citroënovih vozil, ki imajo med vsemi znamkami največ ljubiteljskih privržencev. Sekcija Prlekija sicer vsako leto gosti srečanje Hidroraid v Bodislavcih, a jih je letos doletela čast organizacije Jesenskega srečanja kluba, ki je vsako leto dodeljeno drugi regijski sekciji, ki jih je v klubu devet.

V športnem parku v Spuhlji se je zbralo 113 Citroënov, različnih modelov in starosti; prevladovali so legendarni Spaček (2CV) in Dyane, tudi Pujsov (Type H) ni manjkalo. Ob častitljivem 60. jubileju modela pa so se razbohotile tudi tri Žabe (DS). Tematika srečanja so bila sedemdeseta leta, saj je večina njihovih avtomobilov iz tega obdobja, pa še način njihovega druženja spominja na flower-power čase, saj so srečanja družinska - veliko je otrok, sproščenega vzdušja, in rokenrola.

Udeležba je bila mednarodna, saj so jih obiskali prijatelji iz Hrvaške, Srbije, Avstrije in Madžarske. Veliko se je dogajalo: otroške delavnice, družabne igre, odbojka na mivki, kviz sedemdesta leta, podelitev nagrad in končni žur do jutranjih ur z odličnimi The Cock Tails iz Radencev.

V nedeljo so se podali na paradno vožnjo do muzeja Prleški železničar v Podgorce, ter ob prigrizku zaključili sončni vikend.


Več v Družabno