V humanitarni akciji Drobtinica zbrali 2.105 evrov za prehrano šoloobveznih otrok

Pred štirimi trgovinami v Ljutomeru in Križevcih pri Ljutomeru so zbirali prostovoljne prispevke in v zameno za njih podarjali kruh

Prlekija-on.net, torek, 20. oktober 2015 ob 11:46
Humanitarna akcija Drobtinica

Humanitarna akcija Drobtinica

Ob Svetovnem dnevu hrane, katerega obeležujemo 16. oktobra, je pod organizacijo Območno združenje Rdečega križa Ljutomer, v sodelovanju z Mladimi člani Rdečega križa osnovnih šol, potekala humanitarna akcija DROBTINICA.

Tako so v soboto, 17. oktobra 2015, od 8. do 12. ure štiri osnovne šole z mentorji in Mladimi člani Rdečega križa pred štirimi trgovinami v Ljutomeru in Križevcih pri Ljutomeru zbirali prostovoljne prispevke in v zameno za njih podarjale kruh, katerega so darovale trgovine pred katerimi so bile stojnice. Vsa zbrana sredstva so šole, ki so sodelovale v akciji Drobtinica, namenile za zdravo in redno prehrano šoloobveznih otrok iz socialno šibkih družin na svoji šoli.

Stojnice so bile pred naslednjimi trgovinami:
- pri Supermarketu MERCATOR v Ljutomeru na stojnici OŠ Ivana Cankarja Ljutomer,
- pri Supermarketu SPAR v Ljutomeru na stojnici OŠ Janka Ribiča Cezanjevci,
- pri Supermarketu TUŠ v Ljutomeru na stojnici OŠ Stročja vas,
- pri Marketu MERCATOR v Križevcih pri Ljutomeru na stojnici OŠ Križevci.

Hkrati z akcijo DROBTINICA je potekal tudi EVROPSKI DAN OŽIVLJANJA in v ta namen so člani ekipe prve pomoči OZ RK Ljutomer predstavili TPO (temeljne postopke oživljanja) in uporabo AED (avtomatski eksterni defibrilator) pred vsako trgovino, kjer je potekala ta akcija.

V Območnem združenju Rdečega križa Ljutomer se zahvaljujemo vsem, ki ste sodelovali v akciji "Drobtinica" in ob svetovnem dnevu hrane in svetovnem dnevu revščine prispevali za šolsko prehrano otrok iz vašega kraja.

Pohvale gredo predvsem mentorjem in mladim članom Rdečega križa Osnovnih šol Ivan Cankar Ljutomer, Janka Ribiča Cezanjevci, Stročja vas in Križevci pri Ljutomeru, saj so s svojim prostovoljnim delom prispevali k uspešnosti akcije.

Na vseh štirih stojnicah so zbrali 2.105,00 €, kar ob predpostavki, de je cena ene malice 2,50 €, zadostuje za približno 850 toplih obrokov.

Zbrana sredstva so v celoti namenjena za plačilo prehrane otrok iz socialno šibkejših družin v osnovnih šolah, ki so sodelovale v akciji DROBTINICA.

Zahvaljujemo se tudi trgovskim centrom Mercator Ljutomer in Križevci pri Ljutomeru, Supermarketom Spar in Tuš Ljutomer, ki so nam pred njihovimi centri omogočili izvedbo akcije ter za donirani kruh.

Sekretarka RKS OZ Ljutomer
Maša Germšek


Več v Kultura in izobraževanje