Knjiga in prireditev Oglote o Veržencih

Na prireditvi, ki je bila zelo dobro obiskana so nastopile vse sekcije kulturnega društva »Slavko Osterc«

Prlekija-on.net, sreda, 30. december 2015 ob 08:53
Prireditev je bila posvečena izdaji druge knjige domačina Janeza Ferenca z naslovom Oglote o Veržencih

Prireditev je bila posvečena izdaji druge knjige domačina Janeza Ferenca z naslovom Oglote o Veržencih

Člani Kulturnega društva »Slavko Osterc« Veržej so leto 2015 zaključili minulo nedeljo v kulturnem domu Veržej, s prireditvijo Oglote o Veržencih. Prireditev je bila posvečena izdaji druge knjige domačina Janeza Ferenca z naslovom Oglote o Veržencih, ki je izšla v tem mesecu. Tokrat se je avtor v knjigi dotaknil rak rane naše družbe – politike, ob tem pa ni pozabil na večno aktualne teme kot so nesoglasja med zakonci, sosedski konflikti, pregovorno slovensko zavist in še kaj.

Knjiga Oglote o Veržencih je sicer že četrta po vrsti, ki na šaljiv in hudomušen način govori o veselih prigodah Veržencev. Sprva je okrogle in vesele prigode Veržencev in o Veržencih pisal pisatelj Manko Golar v knjigah Okrogle o Veržencih (1973) in Verženci (1982), nato pa nekoliko pozneje še Janez Ferenc v knjigi Verženske zgodbe (1996).

Na prireditvi, ki je bila zelo dobro obiskana so nastopile vse sekcije kulturnega društva: Moška vokalna skupina, starejša folklorna skupina, tamburaška skupina, folklorna skupina Leščeček in ansambel Zadnji moment. Prireditev so popestrili še otroška folklorna skupina iz vrtca Veržej, Rihard Zadravec – Riki in igralska skupina iz Banovcev, ki je iz nove knjige zaigrala tudi del zgodbe Draš in njegove norčije.

Knjigo Oglote o Veržencih je mogoče kupiti v TIC-u Veržej po ceni 8 EUR ali jo naročite na naslov kdverzej@gmail.com oziroma preko spletne strani kulturnega društva www.kd-verzej.si.

Tekst: Ksenija Seršen, fotografija: Danilo Ivančič


Več v Kultura in izobraževanje