V Vučji vasi zagorel gasilsko-vaški dom

Pri tem so posredovali številni gasilci, domači in iz okoliških vasi, ki so ogenj uspeli ukrotiti, da ni prišlo še do večje škode

Prlekija-on.net, sreda, 16. marec 2016 ob 16:36
Požar v Vučji vasi

Požar v Vučji vasi

V sredo, 16. marca, okoli 13.30 ure, je v Vučji vasi zagorel gasilsko-vaški dom. Gost dim se je vil daleč naokrog, pri tem so posredovali številni gasilci iz okoliških vasi, ki so ogenj uspeli ukrotiti, da ni prišlo še do večje škode, s hitro intervencijo pa jim je uspelo preprečiti, da se ogenj ni razširil na sosednjo večstanovanjsko stavbo. Na kraju so bili gasilci, policija in reševalci iz ZD Ljutomer.

Kot so nam povedali na kraju požara, je DU Križevci pri Ljutomeru v gasilsko-vaškem domu pripravilo zbor članov, ko je takoj po uradnem začetku zagorelo. Domnevno je pri dimniku prišlo do pregretja in posledično požara ostrešja. Pri gašenju se je en gasilec poškodoval, ki so ga reševalci prepeljali na zdravljenje v bolnišnico.

Posredovali so gasilci PGD Vučja vas, Boreci, Stara Nova vas, Bučečovci, Iljaševci, Križevci pri Ljutomeru, Kokoriči in Hrašenski vrh iz občine Radenci. Iz stavbe so preventivno evakuirali 12 odraslih oseb in enega otroka. Prav tako so zavarovali streho garaže in orodišča gasilskega doma. Požar je uničil izolirano pločevinasto streho na večnamenski dvorani v velikosti 14 x 22 metrov.

Točen vzrok požara bo ugotovljen po opravljenem ogledu in zbranih obvestilih.


Več v Črna kronika