MPZ LA TI DO OŠ Križevci pri Ljutomeru osvojil zlato priznanje

Državno tekmovanje pevskih zborov v Zagorju ob Savi

Prlekija-on.net, sreda, 13. april 2016 ob 16:10
MPZ LA TI DO OŠ Križevci pri Ljutomeru

MPZ LA TI DO OŠ Križevci pri Ljutomeru

V sredo, 6. aprila 2016, smo se z Mladinskim pevskim zborom LA TI DO OŠ Križevci udeležile 25. državnega tekmovanja pevskih zborov v Zagorju ob Savi.

V šoli smo se z učiteljico Renato Mikl najprej upele, potem pa zapele še posamezne dele pesmi našega tekmovalnega programa. Da bi premagale tremo, nas je pred odhodom v Zagorje prišla poslušat tudi naša ravnateljica in nekaj učiteljic, ki so z navdušenjem zaploskale.

Na pot smo izpred šole krenile ob pol dvanajstih. Na avtobusu je bilo vzdušje drugačno, malo bolj napeto, kot pa je na naših končnih ekskurzijah, saj smo vse že nestrpno pričakovale naš nastop.

Ob prihodu v Zagorje so nas najprej namestili v garderobe, potem pa je že sledila tonska vaja. Akustika ni bila najboljša, čutila se je napetost med pevkami in tonska vaja ni izpadla, kot smo si zamislile. Ko so nam spremljevalke in naša zborovodkinja podale še zadnje nasvete, pohvale in pripombe glede izvajanja, smo bile polne energije in pripravljene na nastop. Nadele smo si še čisto nove zelene šale in se z našo vodičko Matejo odpravile v dvorano in na oder. S širokim nasmehom na obrazu smo vse pesmi zapele z žarom v očeh. Občutki po nastopu so bili mešani, saj nismo vedele, kaj naj pričakujemo.

Na ploščadi smo vsi zbrani zapeli skupni pesmi in nestrpno pričakovali napoved rezultatov. Naša negotovost je bila nepotrebna, saj smo na razglasitvi rezultatov izvedele, da je naš zbor  prejel zlato priznanje. Našemu veselju ni bilo ne konca in kraja, kričale smo, se objemale, ploskale. Bile smo neizmerno srečne in ponosne, pritekla je tudi kakšna solza sreče.

Vodička nas je pospremila do gostišča Kum, kjer so nam postregli z večerjo, nato smo se posladkale še s sladoledom. Sledila je slavnostna podelitev priznanj v polni dvorani pevcev, zborovodij, strokovne žirije in poslušalcev. Med čakanjem na slavnostno podelitev smo vsi zbrani pevci peli pesmi ob spremljavi kitar. V dvorani je bilo ob podelitvi priznaj posebno vzdušje, polno veselja.

Ves naš trud in trdo delo se je na koncu poplačalo. Bile smo presrečne. Na poti proti domu smo na ves glas pele.

In zdaj že nestrpno pričakujemo nastop na mednarodnem tekmovanju zborov v Bratislavi, ki se bo odvijal 17. in 18. junija 2016.

Ana Rajh, 9. b
OŠ Križevci


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje