Stekle so že priprave na praznovanje 70. obletnice Lovske družine Mala Nedelja

Lovci so obnovili svoje znanje s streljanjem na tarčo z malo kalibrsko puško in na glinaste golobe

Jože Žerdin, sreda, 27. april 2016 ob 18:50
Okoli 40 članov zelene bratovščine Lovske družine Mala Nedelja se je zbralo pri lovskem zavetišču v Radoslavcih, kjer je potekal spomladanski lovski posvet, tam je beseda tekla o letošnjem dogajanju v lovski družini Mala Nedelja. Dotaknili so se teme o letošnjem odstrelu divjadi na njihovem lovnem območju.

Lovci so pri lovskem domu in njeni okolici opravili spomladansko očiščevalno akcijo ter se hkrati vključili v občinsko očiščevalno akcijo, ki jo je organizirala občina Ljutomer. Lovska družina pa letos obeležuje 70. letnico obstoja in delovanja družine. Okrogli jubilej bodo lovci skupaj z ostalimi krajani obeležili 11. junija. Ob obletnici delovanja lovske družine pripravljajo prvo Hubertovo sveto mašo, pripravljajo še kulturni program, hkrati pa bodo podelili priznanja in zahvale najzaslužnejšim lovcem.

Lovska družina Mala Nedelja je pobratena z Lovsko družino Mala Gora pri Kočevju. Po lovskem posvetu so pripravili obvezen lovski preizkus šibrnega orožja za vse člane, hkrati so se seznanili kako se rokuje z orožjem, v sklopu tega pa je še sledila kombinacija z malo kalibrsko puško. Po skupnem seštevku se bodo najboljši udeležili še tekmovanja, ki ga pripravlja Zveza lovskih družin Prlekije, kar je odskočna deska na državno tekmovanje Lovske zveze Slovenije. Potekalo pa je še tudi streljanje na glinaste golobe, ki je bilo na strelišču ob lovskem zavetišču v Radoslavcih. Vsak lovec je na lovskem usposabljanju opravil deset strelov na glinaste golobe in deset strelov z malo kalibrsko puško v tarčo v primerni razdalji, nam je povedal starešina Lovske družine Mala Nedelja Albin Bratuša.


Več v Kultura in izobraževanje