Prireditev ob zaključku šolskega leta na OŠ Sveti Jurij ob Ščavnici

Ravnatelj je podelil priznanja za dosežke na različnih tekmovanjih

Branko Košti, četrtek, 16. junij 2016 ob 20:54
Zaključek na OŠ Sveti Jurij ob Ščavnici

Zaključek na OŠ Sveti Jurij ob Ščavnici

Šolsko leto se končuje in prišel je čas obračuna, ko se bo pridnost, prizadevnost in vztrajnost učenk in učencev, odrazila v številčnih ocenah v njihovih spričevalih. Seveda je vprašanje, koliko so te ocene realen odraz znanja, še bolj pa vloženega truda, saj, kot povsod, je tudi v šoli, za doseganje enakih rezultatov, potrebno vložiti različno količino napora, kar je odvisno od številnih dejavnikov.

Eden od pokazateljev uspešnosti učencev in njihovih mentorjev, so rezultati, katere dosegajo na različnih tekmovanjih, natečajih in srečanjih, saj se tako njihovo znanje in sposobnosti neposredno sooči z vrstniki iz drugih šolskih okolij. In tovrstnemu udejstvovanju veliko pozornosti namenjajo v OŠ Sveti Jurij ob Ščavnici. Tudi v iztekajočem šolskem letu so učenci te šole, seveda pod vodstvom prizadevnih mentorjev, na tekmovanjih dosegli odmevne rezultate, za kar so na prireditvi ob zaključku šolskega leta, prejeli še priznanja šole.

Učenci, starši in učitelji so se v sredo, 15. junija, zbrali v šolski telovadnici, okrašeni s številnimi risbami in izdelki, ki so nastajali skozi celotno šolsko leto, v času pouka, interesnih dejavnosti in tudi izvenšolskih dejavnosti. Razredniki so z učenci svojih razredov pripravili zanimiv kulturni program, v katerem so se prepletali pesem, petje, glasba, ples in krajše dramatizacije. Med programom je ravnatelj OŠ Sv. Jurij Marko Kraner, podelili priznanja učenkam, učencem in njihovim mentorjem, za dosežke na različnih natečajih, tekmovanjih in srečanjih.

V državnem tekmovanju - Matemček, so zlata priznanja osvojili Tjaša Šumak iz 1. razreda, Nik Krajnc, učenec 4. razreda in petošolka Julija Kranvogel. Njihov mentor je bil Peter Korošec.

Na tekmovanju iz znanja o sladkorni bolezni, je Zlato priznanje osvojila učenka 9. razreda Karolina Senčar, njena mentorica je bila Mateja Krajnc.

Pod vodstvom mentorice Mire Petek so lepe uspehe dosegli tudi mladi likovniki. Nina Novak, učenka 5. razreda, se je s svojim delom »Naj tla ostanejo dom rastlinam in živalim«, uvrstila med pet najboljših na likovnem natečaju Občine Slovenj Gradec. Plakat učenca 8. razreda Aljoše Kavčiča, se je na natečaju »Olimpijski plakat Rio 2016« med tisoč sodelujočimi otroki, uvrstil med 5 najboljših in na koncu osvojil 1. mesto.

Uspešni so bili tudi mladi zgodovinarji in raziskovalci z mentorico Anito Zelenko. Aneja Rozman iz 8. razreda, se je s 47. Srečanja mladih zgodovinarjev ZPM Slovenije, vrnila z Bronastim priznanjem za nalogo z naslovom »Razvoj šolstva v Občini Sv. Jurij ob Ščavnici«. Urška Fras iz 8. razreda je za raziskovalno nalogo »Edvard Vaupotič in njegova vloga v bojih za severno mejo v letih 1918/1919«, na Regijskem srečanju mladih raziskovalcev prejela Zlato priznanje, na Srečanju mladih raziskovalcev Slovenije pa Srebrno priznanje.

Učenci 7. razreda Blaž Novak, Mihael Vrbnjak, Laura Lackovič, Astrid Lovrec, Maša Domajnko in Julija Paldauf, so sodelovali na fotografskem natečaju Muzeja novejše zgodovine Sloveniije ob 25-letnici samostojnosti na temo simboli – grb, zastava, himna in osvojili prvo mesto.

Ravnatelj je podelil še priznanje Naj učencu v preteklem šolskem letu. Ta naziv si je prislužil devetošolec Rok Vohar. Ob  koncu je učencem zaželel prijetne počitnice, starše pa povabil v razrede na ogled razstavljenih izdelkov njihovih otrok.


Več v Kultura in izobraževanje