Pokljuško ogrevanje za septembrski prekmurski oviratlon

Čas za prijavo imate le še do tega ponedeljka, to pa je tudi dan, do katerega velja cenejša prijavnina za Oviratlon Prekmurje, ki bo letos 10. septembra

Prlekija-on.net, nedelja, 19. junij 2016 ob 08:59
Oviratlon Pokljuka

Oviratlon Pokljuka

Prihodnjo soboto bodo trume izzivov željnih znova romale na Pokljuko, rojstni kraj te vselej atraktivne osebne preizkušnje, ki se bo letos na tej lokaciji odvila že petič. Med 23 ovirami na 10-kilometrski progi bodo kar štiri povsem nove. Čas za prijavo imate le še do tega ponedeljka, to pa je tudi dan, do katerega velja cenejša prijavnina za Oviratlon Prekmurje, ki bo letos 10. septembra.

Oviratlon je edinstvena priložnost za preizkus vaših fizičnih in umskih spretnosti, nezanemarljivi pa ne bosta niti vaša psihološka priprava oziroma psihična trdnost ter iznajdljivost. In pa seveda sposobnost za timsko delo, saj so ovire zasnovane na način, da jih oviratlonci lažje premagajo, če si med samo pomagajo.

Tradicionalne oviratlon ovire začinjene z izvirnimi novitetami
Poleg tradicionalnih ovir, kot so blatna kopel, Elektro Gorenjska elektro žur, plazenje po vseh štirih pod žico in skozi ozke tunele, Teva Spa & Welness, premagovanje najrazličnejših lesenih konstrukcij, preskakovanje železnih ograj in še kaj se bo našlo, na Pokljuki ne bodo manjkale niti tiste lani premierno predstavljene ovire, ki so med oviratlonci požele največ navdušenja – kravji bal, Fisherman's Friend mravljišče, koluti in kurja lestev.

Na 10-kilometrski progi pa med 23 ovirami organizatorji napovedujejo štiri povsem nove: Frontlab laboratorij, mreža. Fisherman's Friend lojtrca domačih in gorska etapa.

Med novostmi tudi izziv za male sive celice
Zlasti umsko-spretnosten preizkus letošnjega pokljuškega izziva bo ovira št. 2 – Frontlab laboratorij, pri katerem bodo oviratlonci na označenem mestu najti svojo točko, vzeti oviro iz vrečke, jo sestaviti in nato še razstaviti. Čas bo seveda omejen – na voljo bo največ 10 minut. Velika pričakovanja tako pri organizatorjih kot udeležencih vzbuja tudi piramida, narejena iz mreže, ki bo visoka kar pet metrov! Ne le, da bo to svojevrsten preizkus moči in psihične stabilnosti, z njenega vrha bo zagotovo enkraten razgled.

Še ena novost bo 500 metrov dolga gorska etapa. Na vsakih 100 metrov bo označeno, koliko je še do vrha. Naloga oviratloncev bo preprosta: za vsako ceno, čim hitreje in brez ustavljanja osvojiti gorski cilj. Kaj pa Fisherman's Friend lojtrca domačih? No ja, nekaj pa naj le ostane skrivnost vse do dneva D oziroma O. Pomemben element oviratlona so namreč tudi presenečanja, pri katerih se še zlasti izkaže, iz kakšnega testa ste, so povedali v ekipi Oviratlon.

Prijave za Pokljuko in cenejše prijave za Oviratlon Prekmurje le še do tega ponedeljka
Da boste tudi vi doživeli vse to in še več,  le pohitite s prijavo, ta je mogoča le še do vključno ponedeljka, 20. junija 2016 na spletni strani www.oviratlon.si. Prav tako velja spomniti, da je to tudi dan, ko znaša prijavnina za Oviratlon Prekmurje 25 evrov. Od torka naprej bo 30 evrov, zato se s prijavo splača pohiteti.


Več v Šport