Podelili Miklošičevo nagrado in priznanja

V Domu kulture Ljutomer so podelili Miklošičevo nagrado in priznanja

Dejan Razlag, sobota, 6. februar 2010 ob 00:0912
Alojz Grnjak

Alojz Grnjak

V petek, 5. februarja so v Domu kulture Ljutomer podelili Miklošičevo nagrado in priznanja. Miklošičevo nagrado za leto 2010 je prejel Alojz Grnjak iz Slamnjaka, priznanja pa Komorni zbor Orfej Ljutomer, skupina ljudskih pevcev »Fantje od Male Nedelje« ter Felicita Heric - Taškov iz Cvena. Slavnostni govornik na proslavi je bil mag. Igor Teršar, direktor Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti.

Mladinski pevski zbor Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer pod vodstvom Romane Rek, je zapel Zdravljico, nato sta zbrane v dvorani nagovorila ljutomerski župan Franc Jurša in mag. Igor Teršar, nakar je župan dobitnikom podelil nagrado in priznanja. Po podelitvi nagrad in priznanj je Alojz Grnjak vsem zbranim s svojo frajtonarico zaigral in zapel pesmi Prleški vasovalec in Matjašek je gujdeka kla. Z njim je zapela celotna dvorana. Nato so predvajali 45 minutni film Val, ki so ga posneli dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, program pa se je zaključil s komedijo v treh dejanjih Golobje miru avtorja Miloša Mikelna pod vodstvom Cilke Jakelj, v kateri je nastopilo 28 profesorjev gimnazije Ljutomer. Profesorji so s komedijo navdušili nabito polno dvorano, ki je tokrat bila premajhna za vse.

MILAN sobota, 6. februar 2010 ob 11:08

To ja KÜNŠTNI PRLEKI tak bi lehko rekli večeri keri se je zgodja 5.februara 2010 v Lotmerki.Podelitev Miklošičevih priznanj.Kumej sen nejša plac,pred menoj veki človik keri stalno miga,z leve pa desne preštiman kak sosed diše.Odzaja se nasluja na sedež,stišjeni kak že dugo ne.Zakej si tak mala dvorana,tak puna.To je nekej kej te zdign ekej ti do energije,kej te postovi med lidi,kej ti pomoga ka si nekej kej paše v toto dvorano,Prlekijo. Dvorana kera so gostila še pa še vekih,brihtnh posebnih pa nenavadnih.Vletih ker agrejo prta stotin. Gostila pa si nocoj nekej več,nos keri smo prišli ka vidimo čujemo pa se srečamo s tistimi keri so naši.Tistimi keri so naši keri so del nos,tistimi kerin smo dužni rečti hvala ka so to kej so.Nagrajenci,van čestitka,čestitka predlagatelon čestitka organizatoron posebna čestotka tistin keri ste tri vüre stali.keri ste ne meli placa za sesti,pa tistin keri ste sedeli na pomožnih zicih.
Fsakši nagrajenec je nekej posebnega,fsakši je da del sebe,po fsakšen je prepoznavnaven Lotmerk-Prlekija.
Lujzek Grjakov je legenda, Kero van nej zaigron? pa je potegna svojo harmuniko zaihgra "Tan doli na poli v eni vesi." stisnilo nas je pri srcu zaslišalo se je umirjeno petje. Še eno van zaigron! "Matjašek je gujdeka kla."Vsi smo postali eno energija s eje prelila in dvorana je postala zadosti veka za fse.Fsen je bilo podarjeno nekaj več,več kot smo pričakuvali več kak si je keri misla,dobili smo delček kulture naše kulture,Kulture kera nas bogati in katero smo prenesli eden na drugega.Bil je trenutek ko smo bili eno zato je ta večer nekaj več.
Gimnazijci,dijaki pa profesori kere vidimo tan dere grejo v gimnazijo,jih glejamo kak da ne pašejo v naš prostor.Ne vemo pa ne poznamo jihovega dela.Pa so prišli med nos v dvorano v keri je tak malo placa. Film delu učencev nos je presenetja,bi lehko rekli ka so nastopali kak da je to jihovo delo,kak da so se taga nafčili v dugen cejti šolaja.Bili so preprosti in edinstveni,zanimiva tema še bolj pohvalno da so to naši učenci,naši preedstavniki keri bodo prišli v toto dvorano,keri bodo nesli našo kulturo pa nos predstovlali.
Ne nücamo vekše dvorane,ne nücamo več zicov.Nan fsen je potrebno takših dogodkov kak je bija toti.
Profesori,ke jreči?Kakša srečna roka,kakšno naklučje,kakšna modrost,kakšena sila je sestavila toti kolektiv? To je naš človek,z dušo,z veličino,z modrostjo in Prleško razigranostjo. Pokazli so da so to po čemer hrepenimo,česar si želimo in kar potrebujemo.Pokazali so da so samo prenašalci poslanstva za kar so postavljeni.Prenesli so svoje sanje,svoja upanja in prirojene darove.To naša gimnazija naši profesorji ki so ta večer postali del nas.T

Dejan sobota, 6. februar 2010 ob 11:30

Čestitke fsen dobitnikon, še posebej našemi Lujzeki To ja

Film Val je bija dober, samo za moje pojme tega ne bi trebali tak notri uštuliti. To je ne bilo v programi. Zej so ga pač dali predvajat, ka bi ga dosti lüdi vidlo, vači tega venda ne bi šlo dosti lüdi glejat.

Pa pohvale profesoron, ki so igro res fest dobro odšpilali. Pa nasploh je prireditev lepa bila.

sončnica nedelja, 7. februar 2010 ob 00:31

Mislin, ka mo še mogli v lotmerki dobiti eno večjo dvorano! Ve je zaj župan vida, ka bogi lidje najč notri niso mogli fsi. Tisti ka pa so, pa so "trpeli" /noge, riti/...
Čestitke nagrajencon, pa profesoron. VAL pa je bija tüdi odličen! Ploskač
Strinjan pa se z Milanon, ka je nan fsen potrebno več takših dogodkov kak je bija toti.
Jaaa

MHA nedelja, 7. februar 2010 ob 04:57

Sej pa je ganz nova dvorana, bi lehko v tisti meli podelitef.

Dejan nedelja, 7. februar 2010 ob 10:37

Če se gre za kulturo, more prireditev biti v kulturnen domi Nasmeh Ne ven no, to ali ne bi pasalo v telovadnico. Lehko bi edino na sred Glovnega trga to meli, či bi poleti bilo Hihihi

Pa dere je zastojn, je vedno gužva. Te še pridejo tisti, ki nimajo pojma o čen se gre, samo teko ka se malo pokožejo okoli Hihihi Isto kak na rokometni tekmi. Tan je dvorana glihtak premala bila.

MILAN nedelja, 7. februar 2010 ob 13:07

to je resen ka fride fse kej gre,je pa resen ka je dobro ka narod pride pa vidi kej se godi.

MHA nedelja, 7. februar 2010 ob 16:47

Kakši pa tüdi je naš kulturni dom...

sončnica nedelja, 7. februar 2010 ob 18:43

Kakši je kulturni dom? Takši ka ga je treba obnoviti, samo ka je zaj občina preveč zadužena, ka bi se še k temi sprovlala scoj.
Dejan pri tisten "Pa dere je zastojn, je vedno gužva." - drži , pa ne drži. Če hodiš pridno npr. na gledališke predstave naše lotmerške skupine ali pa kere god, je skoz püna dvorana, pa magari je vstopnina....Tak puno je blo nazadje, lani, gda je meja Orfej povablene svoje goste iz Amerike. Pa tüdi neje blo vstopnine, pa še lidje so za čudo božje sodelovali. Dirigent se je malo namuča, samo je šlo...Ve gda se Prlek odpere, te se odpere...

Dejan nedelja, 7. februar 2010 ob 18:55

Ja tote gledališke predstave so izjema. Tü je vedno gužva.
Či prešteješ za celo leto nazej za kino predstave, je ne blo sküp teko lüdi, kak v petek. Samo to je že drüga zgodba.

Samo ka bi nekši večji kulturni dom meli pa je opet brez veze. Da je puno ob takši priložnosti pa še kakši drügi, ovači pa je prozna.

MHA ponedeljek, 8. februar 2010 ob 14:16

Jas sen meja v mislih ka bi ka trebalo malo vred vzeti pa posodobiti, ne pa ka bi novega mogli gor postaviti.

Dejan ponedeljek, 8. februar 2010 ob 16:07

Tisti film Val pa je ne bija v plani ampak so ga dali v program zato, ker je baje eden od profesorov, ki so nastopali v komediji, negi bija in je bija na poti. Je malo kasnja. Zato so še te toti film vmes vrinili.

MILAN ponedeljek, 8. februar 2010 ob 19:39

dobro ka smo sedeli meni je bilo vredik

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje